Jakov Fak zaradi posledic bolezni ostal brez individualnega nastopa

Po današnjem dnevu premora, se jutri v Oberhofu z moško individualno tekmo nadaljuje svetovno prvenstvo v biatlonu. Minila bo brez prvega slovenskega favorita Jakova Faka, ki za nastop na 20-kilometrski preizkušnji nima dovolj moči.

Jakov Fak čuti preveč posledic gripe, ki ga je zdelala pred odhodom v Oberhof. Foto: Gepa

Po posvetu s trenerjem Riccom Grossom, se je slovenska reprezentanca odločila, da Jakov Fak ne nastopi na individualni tekmi svetovnega prvenstva. Slovensko četverico na startu bodo tako predstavljali Alex Cisar, Toni Vidmar, Lovro Planko in Miha Dovžan. Tekma bo na sporedu jutri ob 14:30 uri.

Jakov Fak: “Po posvetu s trenerjem, smo se odločili, da na tekmi ne nastopim. 20-kilometrov je dolga razdalja in glede na to, da sem na sprintu že zgodaj ostal brez moči, je bolje, da jutri ne nastopim. Moj primarni cilj sedaj je, da treniram. Če bo počutje boljše, bom z veseljem pomagal na štafeti, drugače pa je tukaj dovolj fantov, ki bodo nastopili tam. Zaenkrat še nimam občutka, da se stanje izboljšuje. Treba je trenirati in se držati plana, ko pa se bo telo počutilo bolje, bom to začutil in začel z bolj intenzivnimi treningi.”

Ricco Gross: “Jutri bodo nastopili mladi tekmovalci in Miha Dovžan. Za vse je presenečenje, da Jakov ne bo nastopil, a enostavno ni dovolj pripravljen. Moramo biti previdni z njegovim zdravjem in morda bo pripravljen za štafetni nastop.”

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3