Japonec Kimata in Američan Henricksen zmagovalca moških kvalifikacij v snežnem parku, Naj Mekinc je zasedel 46. mesto

V švicarskem Laaxu so bile danes na sporedu kvalifikacije prve tekme za svetovni pokal v snežnem parku (slopestyle) v tej sezoni. Deskarji so se pomerili v dveh kvalifikacijskih skupinah, po šest iz vsake pa se jih je kvalificiralo v sobotni finale. Naj Mekinc je v prvi skupini zasedel 23. mesto, kar je zadostovalo za končno 46. mesto. Jutri bodo v Laaxu moške kvalifikacije v snežnem žlebu (half pipe) s Titom Štantetom, v petek pa ženske v snežnem parku z Urško Pribošič.

Naj Mekinc, Laax 2023 (Foto: SloSki Snowboard)

Na štartu, ki je na nadmorski višini nekaj več kot 2000 metrov, se je zbralo sedeminpetdeset deskarjev (trije iz štartne liste so se odpovedali nastopu). Naj Mekinc je nastopil kot šestnajsti v prvi skupini. Sodniki, glavni med njimi je Mariborčan Iztok Šumatić, so mu za prvo vožnjo, ki se mu ni posrečila namenili oceno 9.75. 21-letni Ljubljančan – na tem prizorišču je bil ob prvem nastopu v svetovnem pokalu pred štirimi leti že sedemnajsti – je zato vse moči usmeril v drugo vožnjo (za končni rezultat šteje boljša izmed dveh voženj). Le-to je zelo prepričljivo začel na začetnih, njemu ljubih, drsnih objektih (railih) ter nato na prvih dveh skokih, na tretjem pa se mu pri pristanku ni izšlo. »Malenkost prekratek je bil, zato tudi usodna napaka pri pristanku,« je razlog za napako opisal strokovni vodja disciplin prostega sloga, Matevž Pristavec. Mekinc je za drugo vožnjo dobil oceno 26.50, kar je zadostovalo za 23. mesto v skupini in skupno 46. mesto.

93.25 pa je bila najvišja ocena dneva. Dobila sta jo zmagovalec prve in druge kvalifikacijske skupine, Japonec Ryoma Kimata in Američan Dusty Henricksen. Poleg njiju so se v sobotni finale (13:15) uvrstili še Hiroto Ogiwara (Japonska), Justus Henkes (ZDA), Sven Thorgren (Švedska), Clemens Millauer (Avstrija), Valentino Guseli (Avstralija), Marcus Kleveland (Norveška), Luke Winkelmann (ZDA), Tiarn Collins (Nova Zelandija), Rene Rinnekangas (Finska) in Nicolas Huber (Švica). Brez finala sta med drugim ostala tudi lanski zmagovalec Sean Fitzimons (ZDA) in kanadski zvezdnik Mark McMorris.    

Jutri bodo v Laaxu na ženske in moške kvalifikacije v snežnem žlebu s Titom Štantetom, v petek pa še ženske v snežnem parku z Urško Pribošič.  

 >>> Rezultati Laax

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES