Jarl Magnus Riiber do 70. zmage v karieri, nove točke Vrhovnika in Brecla

Na drugi tekmi nordijskih kombinatorcev v estonskem Otepääju je Jarl Magnus Riiber nadaljeval niz nepremagljivosti v tej sezoni, skupno pa se je razveselil že 70. zmage v karieri. Vid Vrhovnik je znova končal med trideseterico, tik za njo je bil Gašper Brecl.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Po tekmi s skupinskim startom so se danes kombinatorci pomerili na gundersen tekmi. Po skokih je bil najboljši domačin Kristjan Ilves s 97 metri, imel pa je 5 sekund prednosti pred Avstrijcem Johannesom Lamparterjem z 99 metri ter 10 pred Norvežanom Jarlom Magnusom Riiberjem in Avstrijcem Thomasom Retteneggerjem, ki sta skočila 98 metrov. Gašper Brecl je pristal pri 90 metrih in je imel 1:44 minute zaostanka na 25. mestu, Vid Vrhovnik pa je z 88.5 metri zasedal 29. mesto z 1:53 minute zaostanka pred 10 km preizkušnjo.

Na 10 km progi se je vse razpletlo na ciljni ravnini, kjer je Jarl Magnus Riiber na ciljni črti prehitel Ilvesa za jubilejno 70. zmago v karieri, deveto zaporedno. Ilves je zaostal 4 desetinke, tretji Lamparter pa 3,2 sekund. Vrhovnik je že po prvem pretečenem kilometru ujel Brecla, v cilj pa je pritekel na 30. mestu z zaostankom 2:21 minuti, Brecl je na 35. mestu zaostal še 27 sekund več.

Jutri bo v Otepääju na sporedu še ena preizkušnja.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO