Jure Aleš 17 stotink od odličja

Najboljši telemark smučarji in smučarke so se v Švici spopadli za zadnje komplete odličij. V Melchsee-Fruttu je danes prišla na vrsto disciplina klasik.V moški konkurenci je bil boj za prva tri mesta znova srdit, do naslova svetovnega prvaka pa je prišel Švicar Bastien Dayer. Srebro je osvojil Norvežan Trym Nygaard Loeken, bron pa Švicar Nicolas Michel. Naš izjemen tekmovalec Jure Aleš, ki je v letošnji sezoni svetovnega pokala na stopničke prišel kar šestkrat, je odličje zgrešil le za las. Zasedel je namreč četrto mesto, od Michela pa ga je ločilo 17 stotink sekunde.

Do novega naslova prvakinje je prišla Amelie Wenger-Reymond iz Švice, druga je bila Nemka Johanna Holzmann, tretja pa še ena predstavnica Švice, Martina Wyss. Maša Štrakl je tokrat zasedla 12. mesto, na tekmi mladink pa je odstopila.

Jure Aleš: ”Na žalost sem bil spet četrti, malo je zmanjkalo do medalje. Nekako se na temu svetovnemu prvenstvu ni izšlo po načrtih. Nisem našel občutka na temu suhem snegu, odziv od materiala sem težko izvabil in pridobival hitrost. Je kar je, če pa potegnem črto pod sezono, pa sem lahko zadovoljen, saj sem na prejšnjih tekmah pokazal, da sem lahko na vsaki tekmi konkurenčen za zmago. Z dvignjeno glavo grem naprej v naslednjo sezono. Najprej se bo treba malo spočiti, tudi nekaj časa bo za testiranje drugih materialov, da bomo videli, kako se odzivajo. Če mi bo všeč bom mogoče zamenjal same smuči, a ni še nič rečeno. Zdaj pride čas za teste in za počitek, potem pa se bo delal plan za naprej.”

Deli novico

Argeta-TEL

Ski-Slovenia-TEL
Kompas-RentACar-TEL
Halti-TEL
Cebe-TEL
Scott-TEL
Leki-TEL