Kids Tour 2022/23: Od Planice do Planice

Športno društvo Furam je na zadnjo majsko nedeljo v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica uspešno izvedlo finale letošnje serije otroških tekmovanj Kids Tour. V funcrossu se je za dnevno zmago pomerilo štirinajst mladih deskarjev in deskark, razglašeni pa so bili tudi najboljši in najboljše v skupnem seštevku sezone 2022/23.

Deskaj z nami! #KidsTour #Finale #Funcross #NordijskiCenterPlanica 

Vztrajnost se splača

Finale vedno bolj priljubljenega tekmovanja za mlade deskarje in deskarke je bil sicer načrtovan za konec meseca aprila in nato prestavljen na maj, a vreme organizatorjem iz furamsnowboard.si ni šlo na roke. Seveda niso vrgli puške v koruzo. Organizirati tekmo za najmlajše na kakšnem od še odprtih avstrijskih ledenikov bi bilo – tudi zaradi morebitnega slabega vremena – tvegano, pa so se zato mladi upi, njihovi starši, vaditelji ter trenerji in navijači zbrali tam, kjer se je novembra vse skupaj začelo. V snežnem tunelu Nordijskega centra Planica, torej.

Skakali so od veselja!

Kljub temu, da poletje že trka na vrata najbolj vztrajni niso želeli izpustiti priložnosti za še eno deskarsko druženje. In tekmovanje, seveda. Pomerili so se v funcrossu, ki zahteva hitrost in spretnost. Na progi, ki jo je v soboto zvečer pripravil in zakoličil Miha Loboda, so bila klasična deskarska vratca, pa dva dvignjena zavoja (t .i. bande) in tri grbine. Absolutno najhitrejši je bil po pričakovanjih Črnučan Niko Lemark, aktualni »Kralj Välley Ralley« ter v kategoriji dečkov državni prvak v snežnem parku (slopestyle) in obeh alpskih disciplinah (paralelni veleslalom in slalom). Tudi preostali od, Nika precej mlajši deskarski upi, so se na drugi dvoranski tekmi v tej sezoni izkazali s hitrimi & drznimi vožnjami. Vzkliki ob uspešnih nastopih so odmevali po snežni dvorani! Še bolj veselo je bilo ob druženju na toplem soncu pred centrom, kjer so se ob okusnih jedeh iz žara ter za piko na i še sladki torti kovali načrti za naslednjo zimo. Pa rezultati zadnje tekme serije in skupni vrstni red? Na voljo so na tej povezavi.

»Lepo je bilo videti zadovoljne otroke, ki so dobesedno skakali od veselja,« je bila po tekmi nasmejana izkušena deskarska učiteljica Taja Korpar iz ekipe organizatorjev, ki se seveda ni pozabila zahvaliti gostiteljem iz NC Planica, vsem udeležencem finala ter partnerjem, ki so omogočili izvedbo zaključka serije. To pa so OBSESSION, PLEŠKO CARS, FIZIAN, SHRED, ŠD FURAM in SMUČARSKA ZVEZA SLOVENIJE. Hvala vsem, se vidimo naslednjo sezono!

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES