Klemen Bauer za slovo od kariere 46.

Slovenski biatlonci so v Holemnkollnu na zasledovalni tekmi sklenili sezono svetovnega pokala. Klemen Bauer pa je sklenil tudi svojo aktivno športno pot.

Ekipa je Klemenu Bauerju pripravila lepo slovo. Foto: Sloski

Na ženski tekmi je imela Slovenija po dolgem času dve predstavnici med najboljšimi 60 biatlonkami. Nastopili sta Živa Klemenčič in Nika Vindišar. Živa Klemenčič je imela ponovno dober strelski dan, zadela je prvih 15 strelov, na zadnjem postanku pa je morala v dva kazenska kroga. Na koncu je to zadoščalo, da je iz 52. napredovala na 51. mesto. Malce slabše je šlo Niki Vindišar, ki je morala svoj nastop predčasno zaključiti, saj so jo najhitrejše tekmovalke na progi prehitele za en krog. Zmago iz sprinta je obranila Tiril Eckhoff.

Na moški tekmi je bil edini slovenski predstavnik Klemen Bauer, ki je pred tem tudi napovedal, da je to zanj zadnja tekma v karieri. Izkušeni Bauer je poskusil dati vse od sebe, a ob številnih čustvih na strelišču ni bil povsem zbran. S šestimi kazenskimi krogi se ni mogel prebiti med dobitnike točk, tekmo je končal na 46. mestu. V cilju ga je pričakal celotna slovenska odprava v Oslu in mu je pripravila topel sprejem za odhod v tekmovalni pokoj. Do zmage je z brezhibnim strelskim nastopom prišel Erik Lesser iz Nemčije, ki je napredoval iz petega mesta.

Izjava po tekmi:

Klemen Bauer (mp3): “Občutki po zadnji 400 tekmi svetovnega pokala so pestri. Že celoten teden oziroma vikend me spremlja nekakšen vrtiljak čustev. Kljub vsemu sem tudi na zadnji tekmi poskušal pokazati vse, kar zmorem. Na žalost se ni povsem izšlo. Na koncu pa je nepričakovan topel sprejem ekipe premagal nad samim nastopom. S tem je moje slovo ubistvu popolno. Sem prepričan, da je to pravi trenutek za slovo, težko bi si izbral boljšega. Brez očitkov sedaj lahko odhajam novim izzivom naproti. “

Uradni rezultati, zasledovanje moški >>

Uradni rezultati, zasledovanje ženske >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3