Kline sezono sklenil na 19., Čater na 24. mestu

Na zadnjem smuku sezone, na finalu svetovnega pokala v Curchevel/Meribelu, sta nastopila Martin Čater in Boštjan Kline. Sezono je bolje sklenil Kline, ki je bil 19., Čater je bil 24.

Boštjan Kline je bil boljši izmed slovenske dvojice na zadnji tekmi svetovnega pokala v tej sezoni. Foto: Gepa

Na finalu je imelo pravico nastopa 25 najboljših smukačev v tej sezoni, do točk pa je prišlo 15 najbolje uvrščenih na današnji tekmi. Slovenca sta tako žal ostala brez njih. Boštjan Kline je dobro začel svoj nastop in je imel zelo spodbudne vmesne čase na zgornjem delu proge. V tehnično zahtevnem spodnjem delu pa se je njegov zaostanek povečeval in je v cilju znašal +2,96, kar je zadoščalo za končno 19. mesto. Martin Čater je zgubljal preko cele proge, naredil pa je tudi eno večjo napako, tako da je zadnji smuk sezone zaključil kot 24. (+3,95).

Do zmage je prišel Avstrijec Vincent Kriechmayr, ki je s številko 11 preprečil prvo smukaško zmago Švicarja Marca Odermatta. Avstrijec je dobitnika velikega kristalnega globusa za letošnjo sezono prehitel za 34. stotink. Na trejem mestu je zaključil še en Švicar Beat Feuz, ki pa s tem dosežkom ni prišel do novega malega kristalnega globusa v smukaški razvrstitvi. Ta je pripadel Norvežanu Aleksandru Aamodtu Kildeju, ki je bil danes četrti.

Izjave po tekmi:

Boštjan Kline: “Danes je bil malce bolj topel dan. Proga je sicer kar dobro zdržala, a v spodnjem delu je bilo malce mehkeje. Zgornji del pa je držal in za vse skupaj bi težko ocenil, koliko se je to poznalo na času. S pristopom sem zadovoljen in tudi s smučanjem nekje do polovice proge. Sam rezultat pa vsekakor ni zadovoljiv”

Martin Čater:Videl sem že, da se že v zgornjem delu močno zaostaja, da se je proga verjetno zmehčala. Sam sem bil na treningih zgoraj res počasen in sem si danes zadal, da probam bolj direktne linije in čim hitreje smučati. Tam do drugega skoka, ko me je vrglo ven iz linije, sem to res poskušal. Tudi čas je bil nekako soliden, od tam naprej pa sem zgubil hitrost in je šlo preveč časa po zlu.”

Grega Koštomaj: Vremenske razmer, toplo vreme so malenkost krojile današnjo tekmo. Čeprav, če pogledamu rezultate, so najboljši fantje na prvih mestih. Je pa res, da so si lahko izbrali številke spredaj. Naša dva fanta preko sezone žal še nista bila tako uspešna, da bi danes imela to prednost, da bi si lahko izbrala boljšo številko. To ostaja izziv za prihodnost.  Fantje so na določenih terenih pokazali, da so zraven, da so lahko konkurenčni. Bila je prisotna tudi večja konstantnost, nekateri pa še vedno na nekaterih terenih ne zmorejo  iti preko sebe. Vse skupaj pa kaže na nek pozitiven trend in s tem lahko s še večjim optimizmom zremo proti naslednji sezoni.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K