Košir in Kotnikova v izločilnih bojih v Pamprovem, Košir na koncu šesti

Slovenska deskarja Gloria Kotink in Žan Košir sta se prebila v izločilne boje v Pamprovem, Bolgarija. Na koncu se je najboljše uvrstitev s šestim mestom veselil Košir, Kotnikova je bila 9. Žal sta v kvalifikacijah izpadla Tim Mastnak in Rok Marguč.

Žan Košir je prišel do najboljšega slalomskega rezultata sezone. Foto: FIS

Pamprovo gosti najboljše alpske deskarje na svetu. V snežnih razmerah so se danes merili v paralelnem veleslalomu. V kvalifikacijah so nastopili štirje Slovenci. Uspešno sta se med 16 najboljših prebila Gloria Kotnik in Žan Košir.  Kotnikova je imela deveti čas dveh kvalifikacijskih voženj, Košir pa osmega. Žal sta bila malenkost prepočasna za izločilne boje Rok Marguč in Tim Mastnak, ki sta zasedla 19. in 20. mesto.

V izločilnih bojih se je Gloria Kotnik v osmini finala pomerila s Švicarko Julie Zogg, Slovenka pa žal nastopa ni končala in je izpadla. Na koncu ji je prineslo to skupno deveto mesto.  Žan Košir je v napetem dvoboju osmine finala z Američanom Codyjem Wintersom napredoval s prednostjo vsega 3 stotink. V četrtfinalu je Tržičan naletel na Italijana Edwina Corattija, ki je bil žal premočan. Košir je naredil napako in športno priznal poraz, na koncu pa se veselil odličnega šestega mesta in s tem najboljšega rezultata v slalomu to sezono.

V ženski konkurenci sta se v finalu pomerili Ester Ledecka in Nemka Ramona Theresia Hofmeister. Prepričljivo je bila boljša Čehinja. Tretje mesto si je priborila Tsubaki Miki iz Japonske. V moškem finalu je krvnik Koširja Coratti moral priznati premoč rojaku Danielu Bagozzi. Tretji je bil domačin Radoslav Jankov iz Bolgarije.

Zvočni izjavi (mp3):

Žan Košir: “V Bolgariji se počutim veliko bolj domače. Sem vesel, da mi je uspel preboj med najboljših osem in na koncu šesto mesto. Videlo se je, da mi je v vožnji proti Corattiju malce zmanjkalo moči. Bila je že velika borba v kvalifikacijah, kjer se je delal selekcija in sem vesel današnjega dne. Jutri je še ena tekma in poskušal bom izboljšati ta dosežek. Z današnjo tekmo sem se končno vrnil med najboljših 16 v slalomu, kar mi bo jutri pomagala z boljšo številko v prvi vožnji kvalifikacij. S tem je tudi večja možnost za boljšo uvrstitev, a še vedno je treba na progi pokazati, kaj znam.”

Gloria KotnikVeselim se tega, da sem zelo konstantna, a si zagotovo želim še višje. Nekatere vožnje mi zelo dobro uspejo, druge malo manj. Se mi je pa danes pripetila napaka, ki se mi že res dolgo ni. Vseeno, jutri je nov dan in to bom poskušala popraviti.”

Tim Mastnak: “Danes toplo in hladno. Prva vožnja z napako pred ravnino, ki mi je vzela hitrost. V drugo boljša vožnja, ki si jo bom zapomnil za jutri in to prikazal.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES