Kranjec in Hadalin izvrstna na prvem veleslalomu v Kranjski Gori

V Kranjski Gori so uspešno izpeljali prvi veleslalom za 62. Pokal Vitranc. Izjemna sta bila tudi Žan Kranjec in Štefan Hadalin. Kranjcu so se stopničke žal ponovno izmaknile in je bil 5., Hadalin je bil 17.

Žan Kranjec je napadl svoje prve stopničke na domačih tleh, a so se mu žal ponovno izmaknile. Foto: Gepa

Kljub toplemu vremenu so organizatorji zopet opravili odlično delo in proga v Podkorenu je bila odlično pripravljena. Na prvi progi je domači adut Žan Kranjec s številko dve smučal vrhunsko. Progo je presmučal brez napake, izjemno hiter pa je bil predvsem na zadnji strmini. Priboril si je izjemno izhodišče, saj je zaostal le za Švicarjem Marcom Odermattom, ki je bil hitrejši 53 stotink. Dobro je poznavanje domače proge izkoristil tudi Štefan Hadalin, ki se je z 29. časom drugič v sezoni prebil v finale veleslaloma. Pogumno sta nastopila tudi Rok Ažnoh in debitant Anže Gartner, ki pa sta bila žal nekoliko prepočasna za finale.

Hadalin je v drugo izvrstno izkoristil odlično progo. Postavil je celo najboljši čas druge vožnje med vsemi in zaostanek +3,66 pretvoril v +3,02. Uspel je napredovati kar za 12 mest in bil na koncu odličen 17. Žan Kranjec je tudi na drugi progi, ki je bila nekoliko manj kompaktna od prve, smučal odlično. Odločen je bil, da se prvič v karieri prebije na oder za zmagovalce na domačih tleh, a se žal ni izšlo po njegovih željah. Izgubil je tri mesta in vnovič končal na vrhunskem petem mestu. Za dramo je poskrbel Marco Odermatt, ki je tudi zapravil veliko prednost iz prve vožnje, a je nato vnovič stopil na plin in prišel do nove zmage. Drugi je bil na koncu Alexis Pinturault, tretji pa Norvežan Henrik Kristoffersen.

Štefan Hadalin je postavil najboljši čas druge vožnje. Foto: Gepa

Izjave po tekmi (mp3):

Žan Kranjec: “Želel sem si več oziroma stopničk. Prva vožnja je bila dobra. Letos imam petih in šestih mest veliko. Ne gre za slab rezultat, ampak si želim več. Danes ni slab dan, mi pa je nekaj zmanjkalo, da bi dosegel, kar sem si želel.”

Štefan Hadalin: “Super dan zame. Ob vseh izzivih sem našel dobre občutke na tekmi. Odsmučal sem dve zelo dobri vožnji z izhodišči, ki sem jih imel. Sem vesel. Še bolj pa s pristopom do tekme, kako sem se počutil. Upam, da bo to vodilo za naprej in jutri si želim to ponoviti.”

Klemen Bergant: “Danes smo zadovoljni, peto mesto je vrhunski rezultat in tudi 17. mesto Štefana. Najboljši čas drugega teka, kar bi bilo včeraj težko napovedati. Žan je še enkrat več dokazal, da je čista elita. Malo mu je zmanjkalo za stopničke, a bomo do jutri poskušali najti te desetinke. Poskušali se bomo dobro pripraviti in tekmovati.”

Uradni rezultati >

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K