Kranjec in Hadalin zelo zadovoljna s Söldenskim uvodom

Dan po izjemno uspešnem veleslalomu v Söldnu, prve tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju v sezoni 2022/23, sta slovenska junaka Žan Kranjec in Štefan Hadalin strnila misli na novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije.

Foto: Sloski

Vzdušje na novinarski konferenci po zaslugi izjemnega drugega mesta Žana Kranjca in devetega mesta povratnika na tekme svetovnega pokala Štefana Hadalina je bilo razumljivo prešerno.

Miha Verdnik, vodja panoge alpsko smučanje: Za nami je poseben vikend. Že v soboto smo si želeli imeti tekmo zaradi samih punc, da bi tudi same preverile svojo pripravljenost. Želele so si preveriti, koliko so napredovale, ker so na treningu dobro smučale. Enaka želja je bila tudi v nedeljo. To tudi dosti pove prizor, kakšne vožnje sta fanta prikazala, koliko sta si res želela nastopiti v nedeljo. Zjutraj se uspeha še ni čutilo. Na ogledu in na pripravi na tekmo imamo vsi jasno razdeljene naloge, vsak se fokusira na svoje stvari. Vsi točno vemo, kaj moramo narediti na ogledu, pred tekmo, med tekmo in smo skoncentrirani le na to. Ko pa sta oba čez rdečo črto, se pa začne naprej.”

Žan Kranjec: Imel sem dobro pripravljalno obdobje, dobro sem se smučal. Na tekmo sem prišel z določeno mero samozavesti in sproščenosti. Vseeno ne moreš 100-odstotno vedeti na kakšnem nivoju je konkurenca. Jaz sem se poskušal osredotočiti nase in zgleda, da sem sezono začel med najboljšimi. Bile so precej spomladanske razmere. Prvi tek je bila lahka podlaga, lahko si si veliko privoščil. V drugem teku je bilo težje, ampak v vsaki vožnji pa si moral dati vse od sebe, če si hotel biti zraven. Ne ukvarjam se zgolj z Marcom Odermattom, kako ga premagati. Jaz poskušam svoje smučanje dvigniti na najvišji nivo. Kar se pa tiče konkurence, jaz vedno mislim, da je vsak vedno premagljiv. Odermatt je zadnjo leto resnično skoraj nepremagljiv, a jaz vseeno vidim, kje sem pustil veliko časa. Predvsem v prvem teku. Začetek bi lahko bil bolj na limitu, tudi strmina, ki je bila hitra in lepa, bi lahko bila še bolj na nož. Drugi tek je bil težji, a se mi zdi, da sem dal svoj maksimum od sebe. Za včeraj težko rečem, če je Odermatt bil premagljiv ali ne, a jaz mislim, če dam skupaj dve svoji moji najboljši vožnji in mi gredo razmere na roko, je tudi Odermatt premagljiv. Z opremo sem trenutno zelo zadovoljen, v Söldnu je delala zelo dobro in verjamem, da bo tako skozi celo sezono. Nikoli ne smeš zaspati, a treba je ostati tudi miren.”

Štefan Hadalin: Jaz sem si tekmo vzel tako, da ponovno vidim tekmovalne občutke, nisem si želel delati pritiska nase. Vedel sem, da sem treniral dobro, da sem na treningih funkcioniral dobro. Šel sem z določeno mero samozavesti na start, a nisem točno vedel, kako bom reagiral na sami tekmi po tolikem času. Že prvi tek sem oddelal zelo solidno, čeprav vožnja ni bila čisto tista moja najboljša. Razmere na strmini so bile zahtevne. V drugo pa sem vedel, da ob boljših snežnih razmerah lahko pokažem nekaj več. Sem se sprostil in pokazal precej solidno svojo vožnjo. Očitno je bilo to dovolj za deseterico in sem zelo vesel ter ponosen na to. Že v prvi vožnji sem precej napadal, a na drugi progi sem smučal v povsem drugih razmerah. Že po nekaj vratih sem začutil dobre občutke in sem nato tudi v strmini več dodajal. Sem tvegal, a sigurno je tudi tukaj še prostor za napredek. Ampak smučanje je bilo vredu in posledično tudi hiter čas in s tem sem zadovoljen. Za slalom ne želim nič preveč pritiskati nase, to je moja sezona povratka. Grem korak za korakom. Vedno znova se je treba dokazovati, noben rezultat preteklosti ni merilo za prihodnost. Jaz želim uživati v trenutku, se na vsako tekmo dobro pripraviti in potem bo, kar bo.”

Foto: Sloski

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K