Kranjec in Marovt bosta jutri napadla finale

Prvi slalom v Garmisch-Partenkirchnu se je na žalost končal brez slovenskega finalnega nastopa. Žan Kranjec je bil prepočasen za finale, Tijan Marovt je odstopil.

Žan Kranjec bo jutri poskušal smučati hitreje. Foto: Gepa

V nemškem Garmisch-Partenkirchnu je bil na sporedu prvi izmed dveh slalomov za svetovni pokal ta konec tedna. Žal se ni izšel po slovenskih željah. Žan Kranjec je nastopil s številko 37. Zavedeal se je, da je sposoben  se prebiti v drugo vožnjo, a je smučal malce preveč rezervirano. V izjemni konkurenci, kakršna je letos v slalomu, to ni bilo dovolj. V cilju je ura pokazala +2,93, kar je bilo dovolj za 42. mesto. Tijan Marovt se je z visoko številko 65 pogumno lotil proge. Bil je hitro na progi, tudi z upanjem na preboj v finale, a je nato žal storil napako in odstopil.

Kot se za letošnjo sezono spodobi, so bile tudi tokrat razlike med tekmovalci zelo majhne. Za razliko od preteklih tekem pa so najboljši po prvi vožnji večinoma zadržali svoja mesta. Napako je storil samo presenetljivi vodilni po prvem delu Švicar Tanguy Nef. Do prve slalomske zmage v sezoni je tako prišel Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je zgolj za 14 stotink prehitel Švicarja Loica Meillarda.  Tretji je bil Manuel Feller iz Avstrije.

 

Izjava po tekmi:

Klemen Bergant (mp3): “Žan je peljal počasi, prepočasi za finale. Jaz mislim, da ima on več v nogah in sem prepričan, da bo jutri poskušal malce drugače. Tijan se je zgoraj lotil zelo dobro. Prvič je imel tudi  v svoji karieri en odsek med 30, žal pa je nato odstopil. Tudi zanj je jutri popravni izpit. On ima hitrost in tudi v evropskem pokalu dobro tekmuje. Jaz upam, da mu jutri uspe to njegovo hitrost pripeljati do cilja.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K