Kranjec vse do odstopa v igri za slalomski finale

Tijan Marovt in Žan Kranjec sta na nočnem slalomu v Schaldmingu prikazala dobro vožnjo, žal pa obema ni uspelo priti do cilja.

Žan Kranjec se je letos v Schladmingu počutil odlično. Foto: Agence Zoom

Slalomiste v Schladmingu je pričakala odlična podlaga, ki je omogočala napad tudi visokim številkam. Izjemno je bil s številko 31 na svojem prvem slalomu sezone na poti Žan Kranjec, ki je bil še na tretjem vmesnem času povsem konkurenčen in v igri za finale. Žal odlične vožnje ni uspel zaključiti in je nekaj vratic pred ciljem odstopi. Zelo dobro je bil na progi tudi drugi Slovenec Tijan Marovt, ki se je tudi spogledoval s prvo trideseterico, a je tudi on žal odstopil na ciljni strmini, ki ni dopuščala napak.

Drugo veliko zmago v le nekaj dneh si je priboril Nemec Linus Straßer. Po tem, ko je v nedeljo dobil slalom v Kitzbühlu, je bil Nemec danes najhitrejši še v Schladmingu. Najbolj ga je izzval Norvežan Timon Haugan, ki je zaostal 28 stotink. Na tretjo stopničko je stopil Clement Noel iz Francije, ki pa je zaostal že več kot sekundo.

 

Izjava po tekmi (mp3):

Klemen Bergant: “Tudi danes nimamo tekmovalca v drugem teku, a je današnja slika precej drugačna, kot na prejšnjih slalomih. Žan je bil zelo dobro na poti, tudi Tijan se je gibal s finalom. Naredila sta napako v strmini oziroma na koncu nje, žal. Bil je pristop do tekmi boljši, a v slalomu in veleslalomu je dvakrat treba priti do cilja, če želimo začeti govoriti o točkah. Upam in želim si, da bo boljše že na naslednjem slalomu.” 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K