Križnar v Beljaku s tretjim mestom skočila na skupno drugo

Po polovici Silvestrske turneje Nika Križnar zaseda 2. mesto, potem ko je danes znova končala na 3. mestu, premagali sta jo le domačinka Eva Pinkelnig in Nemka Katharina Althaus. Med petnajsterico so končale še Ema Klinec, Urša Bogataj in Nika Prevc.

Najboljše tri na drugi tekmi v Beljaku © GEPA

Že kmalu na začetku 2. tekme Silvestrske turneje sta nastopili dve naši skakalki, kot prva Maja Vtič, ki je tokrat izpadla v paru s Francozinjo Josephine Pagnier, zasedla je končno 33. mesto po pristanku pri 83 metrih. Ema Klinec je za njo skočila odlično, 92 metrov, 118,9 točk pa je bilo dovolj za zmago proti Finki Julii Kykaenen in visoko 9. mesto po prvem skoku. Katra Komar je nato tesno izpadla proti domačinki Jacqueline Seifriedsberger, skočila je 81.5 metrov oz. dva metra manj od Avstrijke , zasedla pa je 34. mesto na današnji tekmi. Urša Bogataj je z 90.5 metri izločila Norvežanko Silje Opseth, s 114,3 točkami pa je zasedala 14. mesto po prvem skoku. 93 metrov je nato skočila Nika Prevc, ki je brez težav premagala Nemko Pauline Hessler, s 121,0 točkami pa je bila na odličnem 7. mestu po prvem skoku. Ob koncu serije je bila še enkrat prepričljiva Nika Križnar, ki je s 93 metri in 126,1 točkami zaostala le za tremi tekmovalkami, v paru pa je izločila Poljakinjo Pauline Cieslar. Pred Križnar so bile po prvi seriji Avstrijka Eva Pinkelnig s 94.5 metri in 130,7 točkami ter Nemki Katharina Althaus in Anna Ruprecht, ki sta si delili 2. mesto s 126,9 točkami, skočili pa sta 92 oz. 92.5 metrov.

Nika Križnar © GEPA

V finalni seriji je Bogatajeva pridobila tri mesta, skočila je 90 metrov in zbrala 233,9 točk za končno 11. mesto. Mesto za njo je končala Prevc, ki je s 84 metri na koncu zbrala 232,6 točk. S 93.5 metri je bila v finalu znova odlična Klinec, ki je zbrala 243,6 točk, kar je pomenilo 7. mesto na današnji tekmi. Nov napad na zmagovalni oder pa je uspel Križnar, ki je skočila 91 metrov, z 251,1 točkami pa je znova zasedla 3. mesto. Boljši sta bili le Pinkelnig s 94.5 metri in 260,2 točkami ter Althaus z 92.5 metri ter 254,6 točkami. 

Izjave po tekmi

Nika Križnar (MP3): “S svojo predstavo sem zelo zadovoljna. Pokazala sem približno podobne skoke kot včeraj. Tehnično je vse kar v redu razen doskoka, tam imam še veliko rezerve. To je šola za naprej, za nadaljne tekme. Upam, da to nadoknadim na naslednjih tekmah in tu pridobim tiste točke, ki mi še manjkajo.”

Ema Klinec (MP3): “Z Beljakom sem kar zelo zadovoljna. Na tekmi sem pokazala dobre skoke. To pa je popotnica za naprej do res vrhunskih. Pobrali smo tudi stopničke, čestitke obakrat Niki. Zdaj pa gremo domov, na Ljubno.”

Urša Bogataj (MP3): “Z Beljakom sem še kar zadovoljna. Nekaj srednjega. Poizkušam se boriti kot se da in sem zadovoljna.”

Nika Prevc (MP3): “Na splošno sem kar zadovoljna z večino skokov v Beljaku. Na žalost se mi niso dobro izšli napadi v drugi seriji. A vzela bom s sabo dobre občutke na Ljubno in upam, da bom tam lahko napadala višja mesta.”

Zoran Zupančič (MP3): “Podoben izkupiček kot včeraj. S tem smo zadovoljni. Dva lepa skoka Nike. Trenutno je druga v skupnem seštevku. Gremo na Ljubno, upamo, da nam domače prizorišče da krila. Verjamem, da bodo punce dale vse od sebe, da bomo na Ljubnem še močnejši.”

Turneja se jutri s kvalifikacijami nadaljuje na Ljubnem ob Savinji.

Uradni rezultati >>

Deli novico