Lamparter zmagovalec Lahtija, Vrhovnik tik za točkami

Na posamični tekmi svetovnega pokala v finskem Lahtiju je zmagal Avstrijec Johannes Lamparter, ki je tako dobro izkoristil počitek Jarla Magnusa Riiberja, slovenska predstvnika sta ostala za dobitniki točk. V Oslu se prihodnji teden po rehabilitaciji kolena med elito vrača Ema Volavšek.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Skakalni del vetrovne preizkušnje se je v Lahtiju najbolje izšel Avstrijcu Stefanu Retteneggerju s 132 metri in 136,7 točkami. Pred rojakom Johannesom Lamparterjem, ki je skočil kar 136.5 metrov je imel 5 sekund prednosti, pred Estoncem Kristjanom Ilvesem s 126.5 metri pa že 31 sekund naskoka. S 106 metri je bil boljši od slovenske dvojice Gašper Brecl na 42. mestu z zaostankom 4:13 minut, Vid Vrhovnik je s 101.5 metri imel 4:28 minut zaostanka na 46. mestu. 

10 km preizkušnjo je odločil ciljni sprint, kjer je bil za nekaj centrimetrov hitrejši Lamparter pred Retteneggerjem, Ilves je v zadnjem krogu pobegnil konkurenci za tretje mesto. Vrhovnik je v cilj pritekel 34 sekund pred Breclom, zasedla pa sta 41. in 45. mesto.

Prihodnji teden se bo svetovni pokal nadaljeval na Holmenkollnu, tudi s preizkušnjo za kombinatorke, v karavano svetovnega pokala se na Norveškem po rehabilitaciji vrača Ema Volavšek.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO