Lampič napredovala za osem mest, tretje zlato za Julio Simon

V Novem Mestu na Moravskem so se biatlonke pomerile v zasledovanju. Izmed slovenske trojice se je najbolje izkazala Anamarija Lampič, ki je bila na koncu 28. Še tretjo zlato v tretjem nastopu na Češkem si je priborila Francozinja Julia Simon.

Anamarija Lampič foto: NordicFocus

Od slovenskih predstavnic je s tekmo začela Lena Repinc, ki je bila na sprintu 30. Danes je na vsakem postanku storila eno napako in zaključila na zelo solidnem 43. mestu. Anamarija Lampič je odlično začela svoj nastop z zgolj enim kazenskim krogom na prvem postanku leže. Žal je v drugo zgrešila tri strele, nato pa veliko bolje streljala stoje. V prvem poskusu je zgrešila dvakrat, v zadnjem pa zgolj enkrat in to je pomenilo, da je ob odličnem teku napredovala na končno 28. mesto. Tretja Slovenka Polona Klemenčič je ob 4 kazenskih krogih (1,2,1,0) zasedla končno 48. mesto.

Z novo vrhunsko predstavo je do tretjega zlata na tretji tekmi prišla Julia Simon iz Francije. Iz sedmega mesta je do srebra napredovala Italijanka Lisa Vittozzi, tretja je bila Justine Braisaz-Bouchet.

Izjave po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Proga je bila veliko trša in hitrejša danes, saj so jo zaprli za ostale tekmovalce in trening ni bil možen. Danes lahko zase rečem, da sem imela super smuči, sem letela po ‘lufut’. Dobro sem se počutila in cilj izpolnila, izboljšala sem svoj položaj.”

Lena Repinc: “Upala sem na boljše, ampak tako pač je, tudi s 43. mestom sem lahko zadovoljna. Vsi zgrešeni streli so bili zgolj moja površnost. Razmere niso bile težke, praktično brezvetrje in dež ni bil moteč.”

Polona Klemenčič: “Danes sem strelsko začela slabše. leže nisem pravilno reagirala in sem imela celo grupo na desno. Posledično dva kazenska kroga. Na koncu sem se zbrala, naredila ničlo in tako je bilo lažje teči zadnji krog.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3