Lampičeva v Antholzu še drugič v sezoni do izvrstnega petega mesta

Slovenska biatlonka Anamarija Lampič se je v Antholzu izkazala s petim mestom v sprintu. Na zasledovalno tekmo se je uspelo prebiti tudi mladi Leni Repinc.

Vedno nasmejana Anamarija Lampič se je danes še bolj smejala. Foto: Sloski

Biatlonski spored na zahtevnih progah z visoko nadmorsko višino v Antholzu se je pričel sanjsko za slovensko reprezentanco. Na 7,5-kilometrskem sprintu se je izkazala Anamarija Lampič. Lampičeva se je tokrat tekme lotila zelo preudarno, v prvem krogu ni pretiravala s tekom. Še enkrat več je dokazala, da je izjemen talent za streljanje leže. Hitro je zadela štiri tarče, nato pa zadnji strel žal zgrešila in morala je v dodatnih 150 metrov. Na progi je bila nato vse hitrejša, veliko mero zrelosti pa je pokazala na streljanju stoje. Čeprav je zgrešila prvi strel, je to ni vrglo iz tira. Umirila se je in nato zadela preostale štiri tarče. Z zgolj dvema kazenskima krogoma in z vnovič daleč najboljšim časom teka se je Lampičeva za nekaj časa spogledovala celo z zmagovalnim odrom. Na koncu so jo prehitele štiri tekmovalke in še drugič v sezoni je Lampičeva sprint končala na petem mestu. Njen zaostanek za domačinko Dorotheo Wierer, ki je zadela vseh 10 strelov, pa za sobotno zasledovanje znaša zgolj 18 sekund. Na drugem mestu je pristala Francozinja Chloe Chevalier, ki je zaostala tri sekunde, tretja pa je bila Švedinja Elvira Öberg. Obe sta tako kot Wiererjeva zadeli vseh deset tarč.

Slovenski uspeh na tekmi je dopolnila mlada Lena Repinc, ki je brez zgrešenega strela prišla do 48. mesta. Do prvih točk v svetovnem pokalu jo v soboto loči zgolj 13 sekund. Žal se je nastop na streljanju stoje ponesrečil tretji Slovenki Živi Klemenčič. Klemenčičeva je bila zelo dobro na poti, zadela vse strele leže, nato pa morala v kar štiri kazenske kroge. Zasedla je končno 86. mesto.

Jutri bo v Antholzu na sporedu moški sprint s peterico Slovencev na startu.

Izjave po tekmi (mpe3):

Anamarija Lampič: “Danes mi je uspela res ena dobra tekma. Že pred začetkom sva se z Riccotom zmenila, da zadnji kilometer ali zadnjih 500 metrov pred streliščem resnično spustim in se resnično skoncentriram na streljanje. To mislim, da mi je res dobro uspelo. Škoda morda le zadnjega strela leže, kjer bi lahko naredila ničlo. Stoje sem zelo vesela, da sem zgrešila samo enkrat. To je zame že tako, kot da bi zmagala. Res sem vesela, da mi je uspela še ena res dobra tekma. Jaz si želim le še naprej tako nastopati. Svoje načrte za to sezono sem že čisto presegla in resnično si želim samo uživati”:

Lena Repinc: “Strelsko sem zelo zadovoljna, boljše ne bi moglo biti. Na progi pa sem nisem počutila najbolj optimalno, a sem zadovoljna, da mi je uspel soliden nastop in se mi je uspelo uvrstiti na zasledovanje, kar je bil danes moj glavni cilj.”

Ricco Gross: “Odlična tekma za Anamarijo. Njeno streljanje je bilo 1,1, kar je dobro.  Če pogledamo celotno tekmo, zgolj deset sekund od stopničk in tudi te bodo prišle. Dobro je nastopila tudi Lena . Streljala je brezhibno in tekla v svojem slogu. To je tudi dobra popotnica za nas za štafetno preizkušnjo.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3