Le 6 desetink do stopničk – Nika Prevc 4. v Hinzenbachu

Na prvi tekmi smučarskih skakalk v Hinzenbachu je Nika Prevc zasedla 4. mesto, le 6 desetink je zaostala za zmagovalnim odrom, Nika Križnar je bila 8., 13. Ema Klinec in 23. Tina Erzar. Zmagala je domačinka Eva Pinkelnig.

Nika Prevc v družbi reprezentančnih kolegic, foto: NordicFocus

Po prvi seriji prve preizkušnje v Hinzenbachu sta bili v najboljšem položaju domači skakalki. Jacqueline Seifriedsberger je vodila z 88 metri in 120,8 točkami pred rojakinjo Evo Pinkelnig, ki je skočila pol metra dlje, zbrala pa pol točke manj. Tretja je bila Kanadčanka Alexandria Loutitt z 91 metri ter 120,2 točkami. Tik za prvo trojico je bila Nika Prevc s 87 metri ter 119,4 točkami, šesta je bila Nika Križnar z enako daljavo in s 115,3 točkami. V finale sta se prebili tudi Ema Klinec z 81 metri ter 102,2 točkami na 19. mestu in Tina Erzar z 80.5 metri ter 100,4 točkami na 23. mestu, žal sta dve desetinki do trideseterice na 31. mestu zmanjkali Taji Bodlaj s 77.5 metri.

V finalu je Tina Erzar z 82 metri ter 201,6 točkami zadržala 23. mesto, s 85.5 metri in 216,0 točkami pa je na 13. napredovala Ema Klinec. Nika Križnar je na tekmi majhnih razlik skočila 82.5 metrov in je z 223,9 točkami zasedla končno 8. mesto. Le 6 desetink je na koncu do zmagovalnega odra zmanjkalo Niki Prevc, ki je v finalu pristala pri 87.5 metrih, zbrala pa je 237,4 točk. Z 92 metri v finalu je zmagala Eva Pinkelnig, ki je zbrala 243,1 točk, druga je bila Jacqueline Seifriedsberger s 87 metri ter 240,2 točkami, tretja pa Nemka Katharina Schmid z 89 metri in 238,0 točkami.

Izjave po tekmi

Nika Prevc (MP3): “Danes mi je zmanjkalo čisto malo do stopničk. Četrto mesto pa se mi zdi še vseeno super uvrstitev, poleg tega, pa so bili skoki boljši kot na začetku dneva, tako da si vseeno nimam kaj očitati.”

Nika Križnar (MP3): “S skoki sem zelo zadovoljna. Kaj več nisem pričakovala, saj sem imela rahle težave v preteklem tednu. Osmo mesto ni slabo mesto. Lahko lepo štartam jutrišnji dan s tem dalje in upam, da ohranim dobre občutke.”

Ema Klinec (MP3): “Drugi skok je bil zelo lep. Na treningu sem naredila nekaj sprememb in sem potrebovala nekaj zaupanja danes. Super, da sem spet nazaj, sem zelo vesela. Tekma je bila lepa. Čestitke obema Nikama in pa tudi ostalim puncam. Super, sem vesela!”

Zoran Zupančič (MP3): “Prva tekma po kar dolgem premoru. Generalna ocena je, da smo bili malenkost zakrčeni. Nismo prenesli skokov s treningov. Nika Prevc je bila malenkost za stopničkami. Nika Križnar lepo, glede na to, da ni skakala prejšnji teden zaradi bolezni. Lepo tudi Ema Klinec po vrnitvi. Kakšen skok lepši, kakšen slabši Za Tino Erzar je vsaka točka res lep rezultat za tako mlado tekmovalko. Generalno bomo pa morali dati malo na gas, danes so nas Avstrijci kar pošteno namahali.”

Jutri bo v Hinzenbachu na sporedu še ena tekma z začetkom ob 13.45 uri.

Uradni rezultati >>

Deli novico