Lena Repinc do drugega naslova mladinske svetovne podprvakinje v karieri

Tekmi v sprintu mladincev sta že poskrbeli za prvo slovensko kolajno v Soldier Hollowu. Zanjo je poskrbela Lena Repinc, ki je prišla do srebra. Izjemen uspeh sta s sedmim mestom dopolnila Pavel Trojer in Kaja Zorč.

Lena Repinc je za zlatom zaostala sedem sekund. Foto: Sloski

Tretji dan tekmovanja na mladinskem svetovnem prvenstvu v Soldier Hollowu je prišla tudi prva slovenska kolajna. Na sprinterski tekmi mladink je Leni Repinc dolgo kazalo celo na naslov mladinske prvakinje, nato pa je tekmovanje končala kot druga. Repinčeva je na strelišču zgrešila zgolj peti strel leže, stoje je bila brezhibna. Tudi na progi je bila hitra in po drugem strelskem nastopu je bila v vodstvu, tudi v cilju je prevzela vodstvo. Nato pa je izjemno hiter zadnji krog uspel Norvežanki Maren Kirkeeide, ki je tudi zgrešela en strel (stoje). V zadnji krog se je podala še z zaostankom za Slovenko, v cilju pa jo je na žalost prehitela za 7 sekund in si s tem priborila naslov prvakinje in nekaj prednosti pred zasledovalno tekmo. Izjemen slovenski dan je dopolnila Kaja Zorč, ki je morala v dva kazenska kroga in je vseeno prišla do vrhunskega sedmega mesta. Dvakrat je zgrešila tudi Kaja Marič, ki je s tem prišla do 17. mesta, Kiara Sterle je bila 42.

 

Prvi so sicer s sprintersko tekmo opravili mladinci, kjer je odličen nastop uspel tudi Pavlu Trojerju. Pavel je z enim zgrešenim strelom stoje za zmagovalcem zaostal 47 sekund in je prišel do odličnega 7. mesta. Naslov je pripadel Estoncu Jakobu Kulbinu, ki je bil brezhiben na strelišču. Gašper Ožbolt je sprint zaključil na 38. mestu (0,1), Matic Bradeško na 44. (2,2) in Tadej Repnik  57. (3,0).

Izjava po tekmi:

Lena Repinc: “Počutje pred tekmo ni bilo najboljše, a pri meni je to navadno kar dober znak. Bila sem precej živčna, še bolj kot navadno. Ko sem enkrat startala, je to vse šlo stran. Na progi sem se počutila res dobro, lahko sem dala vse od sebe. Ko sem prišla v cilj, sem videla kar zvezdice in na to sem res ponosna, saj to pomeni, da sem res dobro tekmovala in dala vse od sebe.”

 

Uradni rezultati, sprint mladinke >>

Uradni rezultati, sprint mladinci >>

 

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3