Lena Repinc v Östersundu do prvih točk v karieri

V mrzlem Östersundu so ženske pomerile na najdaljši biatlonski preizkušnji – 15 kilometrov individualno. Svoj talent je pokazala Lena Repinc, ki si je z zanesljivim streljanjem zagotovila prve točke svetovnega pokala v karieri. Brez njih so žal ostale Anamarija Lampič, Polona in Živa Klemenčič.

Lena Repinc je prišla do prvih točk. Foto: NordicFocus

Tekmo je za Slovenijo s številko šest začela Polona Klemenčič. Po izjemnem nastopu na včerajšnji mešani štafeti dvojic, je Polona samozavestno vstopila tudi na prvo posamično tekmo sezone. Na žalost pa si je na vsakem izmed štirih strelskih nastopov privoščila eno napako. S štirimi kazenskimi minutami pa je na 45. mestu za malenkost zgrešila točke svetovnega pokala. Napake na strelišču so se pripetile tudi Anamariji Lampič. Na žalost je že na prvem postanku leže zgrešila dve tarči. Do konca svojega nastopa je pridelala še štiri dodatne kazenske minute. Kljub tretjem času teka ji višje od 55. mesta ni uspelo poseči. 

Zato pa je ves svoj talent pokazala Lena Repinc. Ena izmed najbolj nadarjenih biatlonk je znova blestela na strelišču. V hladnem vremenu je brez težav zadela prvih 10 tarč. Na drugem postanku leže sta se ji pojavili edini dve napaki na tekmi. Na zadnjem postanku stoje je bila zopet brez napak in ob dobrem teku je prišla do 34. mesta in s tem svojih prvih točk v svetovnem pokalu v karieri. Za zmagovalko je zaostala natanko štiri minute.  Četrta Slovenka na startu Živa Klemenčič je zgrešila tri strele (0,1,1,1), a je bila nekoliko počasnejša na progi in je zasedla 68. mesto.

Zelo dramatično je bilo v boju za zmago. Italijanka Lisa Vittozzi je sicer zgrešila en strel, a je zelo hitro tekla. Vse do zadnjega vmesnega časa je bila od nje hitrejša Nemka Franziska Preuss, ki je zadela vseh 20 tarč. Na ciljni črti pa je bila sreča naklonjena Italijanki, ki je bila na koncu od Nemke hitrejša za vsega 0,1 sekunde, kar je najmanjša razlika v zgodovini individualnih tekem svetovnega pokala. Tretja je bila še ene Nemka Vanessa Voigt, ki je prav tako zadela vse strele, zaostala pa je 10 sekund.

Zvočni izjavi (mp3):

Lena Repinc: “Danes sem zelo zadovoljna. Na začetku sezone sem si zadala cilj, da se čim večkrat uvrstim med dobitnice točk in da mi je to uspelo že na prvi tekmi je res neverjetno. Seveda mi je žal sedaj tudi malce žal tistih dveh strelov na tretjem streljanju, saj bi bilo lahko še precej bolje, če bi tiste dva zadela. Vseeno mislim, da je sezona še dolga in bo še čas za napredek.”

Anamarija Lampič: “Na ogrevanju sem se počutila dosti utrujeno. Vseeno se mi zdi, da sem nato vsak krog tekla hitreje. Strelsko pa se mi zdi, da sem rabila malce ogrevanja, ali eno brco v rit. Prva dva strela sem zgrešila, nato pa v nadaljevanju je bilo zelo spodbudno, celo ena nula. Na zadnjem postanku stoje pa sem imela nekaj težav, oziroma me je zagrabila celo malo panika. Kljub temu, da vem, da na tej tekmi vsak strel šteje res veliko in si lahko vzameš nekoliko več časa… Enostavno sem prvega zgrešila in se mi je nato zataknilo na puški. Hotela sem vse rešiti na hitro in je šlo nato vse narobe. Škoda teh strelov, saj mislim, da bi drugače bila lahko zelo dobra tekma, saj sem se tudi tekaško počutila zelo dobro.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.I. TANDREVOLD719
2.J. BRAISAZ-BOUCHET689
3.L. VITTOZZI671
17.A. LAMPIC249
56.P. KLEMENCIC42
77.L. REPINC7
1.J. BOE806
2.J. DALE-SKJEVDAL714
3.T. BOE708
26.J. FAK185
36.L. PLANKO92
41.A. VIDMAR64
48.M. DOVZAN43
85.M. REPNIK3