Maratonsko loterijo Ema Klinec končala na 5., Nika Prevc pa na 7. mestu

Zadnja tekma pred svetovnim prvenstvom v Planici je v romunskem Rašnovu minila v znamenju premočnega vetra, najdlje je na zeleno luč čakala prav naša Ema Klinec, ki je na koncu zasedla 5. mesto. Dve mesti nižje je končala Nika Prevc, Maja Vtič je zasedla 12. mesto, točke še za Ajdo Košnjek in Katro Komar.

Ema Klinec © GEPA

Organizatorji druge tekme v Rašnovu so imeli obilico težav z vetrom, prva serija, na koncu tudi edina, je trajala eno uro in 41 minut. Na koncu je največ sreče imela Norvežanka Anna Odine Stroem, ki je zmagala s 84 metri in 98,1 točkami. Druga je bila Avstrijka Eva Pinkelnig s 86.5 metri in 97,1 točkami, tretja pa še ena Avstrijka, mlada Julia Muehlbacher s 83 metri in 95,7 točkami. Peto mesto je zasedla Ema Klinec, ki je na zeleno luč čakala dvajset minut, skočila pa je 81 metrov in zbrala 91,1 točk. Sedma je bila Nika Prevc s 84.5 metri in 89,5 točkami, 12. mesto je zasedla Maja Vtič s 77 metri in 83,4 točkami, rezultat kariere je z 20. mestom vpisala Ajda Košnjek z 72 metri in 70,0 točkami, Katra Komar je bila 21. z 71.5 metri in 69,6 točkami. Brez točk je ostala le mlada Tinkara Komar na 36. mestu, skočila je 63. metrov.

Izjave po tekmi

Ema Klinec (MP3): “Težko je sploh karkoli komentirati glede skokov, tekma je bila res čudna. Kvalifikacijski skok je bil dober, tisto, kar sem si včeraj zadala, sem opravila, bila sem bolj mirna. Tudi skok na tekmi je bil podoben, a enostavno, ko sem se spustila, moje noge niso bile prave. Sploh ne vem koliko časa sem čakala na rampi. Veseli me to, da je nivo dober, da vem kaj delam in z največjim veseljem zdaj odpotujem v Planico.”

Nika Prevc (MP3): “Mislim, da se vsi strinjamo, da je bila danes to ena kaotična tekma. Sicer sem dosegla, rezultatsko, super sedmo mesto, a vem, kje so še napake in upam, da jih popravim do Planice.”

Maja Vtič (MP3): “Današnja tekma je bila precej zahtevna kar se tiče vremenskih razmer. Veliko je bilo čakanja in spremenljivega vetra. Težko sploh ocenim skoke, ker nisem imela najboljših občutkov v zraku zaradi razmer, a sem zadovoljna, da rezultatsko napredujem.”

Zoran Zupančič (MP3): “Težko komentiram takšno tekmo. Res zelo težke vremenske razmere. Vse skupaj je bilo res zelo konfuzno. Nekako ni šlo v koridor 2 m/s vzgonskega vetra, medtem ko je šlo 5 m/s stranskega vetra. Zelo veliko čakanja in tiste, ki so čakale, so imele bistveno, bistveno slabše hitrosti. Predskakalcev pa niso želeli spuščati. Težko si predstavljam oz. kako si lahko tudi žirija tekmovanja takšno tekmo predstavlja kot regularno. Ene punce so bile danes s svojim rezultatom zadovoljne, druge pa izredno razočarane. Vsekakor pa tekma ni pokazala realnega stanja.”

To je bila zadnja tekma smučarskih skakalk pred svetovnim prvenstvom v Planici, kjer se bodo za prva odličja pomerila v četrtek na srednji skakalnici.

Uradni rezultati >>

Deli novico