Marguč na Rogli poskrbel za rezultat sezone

Alpski deskarji so se pomerili na domači Rogli. Za najboljšo slovensko uvrstitev je poskrbel Rok Marguč s sedmim mestom, v izločilnih bojih je bil tudi Tim Mastnak, ki je izpadel ravno proti reprezentančnemu prijatelju.

Benjamin Karl, zmagovalec Rogle. Foto: FIS/ Miha Matavž

Slovenski deskarji so na domači tekmi na Rogli v odličnem vremenu in na izvrstno pripravljeni progi, kjer so bile razlike med modro in rdečo postavitvijo zelo majhne, napadali visoka mesta. Na žalost se je Glorii Kotnik in Žanu Koširju dan zaključil že po kvalifikacijah. Tržičan je naredil napako v prvi vožnji, Gloria Kotnik pa rezultatsko ne uspe poravnati računov z domačo progo. Za malenkost je bila prekratka za drugi del tekmovanja in je zasedla 18. mesto. 

Zato pa sta si mesto v izločilnih bojih priborila Tim Mastnak in Rok Marguč. Ker sta imela imela 6. (Mastnak) in 11. (Marguč) čas kvalifikacij, je usoda hotela, da smo slovenski par spremljali že v osmini finala. Tekmovalca sta bila pri prvem vmesnem času povsem poravnana, nato pa je Mastnak naredil napako in napredovanje si je prislužil Marguč. Celjan, ki se je prvič v tej sezoni prebil v izločilne boje, se je v četrtfinalu pomeril z najboljšim deskarjem sezone, ki blesti predvsem na paralelnih veleslalomih, Avstrijcem Benjaminom Karlom. Karl je bil prevelik zalogaj za domačina in Marguč se je moral zadovoljiti s sedmim mestom, Mastnak je tekmovanje končal kot 10. Karl je šel vse do konca in si na četrtem veleslalomu sezone priboril še tretjo zmago. V ženski konkurenci je zmagala Japonka Tsubaki Miki, ki je bila v finalu boljša od Nizozemke Michelle Dekker.

Svetovni pokal se bo nadaljeval že ta konec tedna, ko bo v Simonhöheju na sporedu še en paralelni slalom v soboto, v nedeljo pa še ekipni paralelni veleslalom.

Izjavi po tekmi (RTV)

Rok Marguč: “Benjamin je bil boljši, tudi brez mojih napak bi me najbrž premagal, pa čeprav mu ta proga ne bi smela ustrezati. A je pokazal, zakaj je vodilni v svetovnem pokalu. Sam sem se letos prvič uvrstil v izločilne boje, ker je to na domačem prizorišču, sem še toliko bolj zadovoljen. Glede na vse, kar mi je dogajalo v sezoni, je to najlepše darilo. In upam, da bo tako kot v lanski sezoni tekma na Rogli pomenila rezultatski obrat navzgor in da bom kdaj še stal tudi na stopničkah. To, da sem ga premagal, je pomenilo, da sem bil najboljši Slovenec, da bom požel največ pozornosti. Sicer mi to dosti ne pomeni, a nekaj mi vendarle. Že ko sem vstal, je bilo moje počutje odlično, nisem čutil nobenih bolečin v hrbtu, ki me običajno mučijo. Ustrezala mi je tudi proga, ki ni bila dirkaška, zato sem se zahvalil švicarskemu postavljavcu. Tudi podlaga je bila odlična, organizatorji so se spet izkazali.”

Tim Mastnak: “Sam nikoli ne gledam, proti komu deskam, prav vseeno mi je. Lahko pa rečem, da če me je moral nekdo premagati, je najbolje, da je to storil reprezentančni kolega, kateremu seveda privoščim. Ne bom pa lagal, da nisem razočaran. Slabe volje sem zaradi svojega deskanja, ki ni bilo dobro. Na tej trdi površini nisem imel pravega oprijema, drselo mi je bolj, kot bi moralo, posledica so bile napake.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES