Marovta 25 stotink ločilo od prvih točk

Tijan Marovt se je odlično boril na prvi progi nočnega slaloma v Flachauu. Do prve uvrstitve v drugi tek na tekmi svetovnega pokala mu je zmanjkalo zgolj 25 stotink.

Tijana Marovta so malenkosti ločile od prvih točk svetovnega pokala. Foto: Gepa

Mladi Tijan Marovt se je znova zelo odločno in pogumno podal na prvo progo na slalomski tekmi za svetovni pokal v Flachauu. S številko 60 je bil zelo dobro na poti, da se prvič prebije v finale. Na progi je sicer storil nekaj malenkostnih napak in ravno to je na koncu odločilo, da je bil 25 stotink prepočasen za najboljšo trideseterico. Tekmo je zaključil kot 35. Za vodilnim Avstrijcem Johannesom Strolzem pa je zaostal +3,21. Avstrijec je bil na prvi progi razred zase, saj si je priboril kar 97 stotink prednosti pred konkurenco.

Avstrijcu velika prednost v drugi vožnji ni zaodostovala in je padel na četrto mesto. Do velike zmage je tako prišel mladi Norvežan Atle Lie McGrath, ki je bil drugi po prvi vožnji. Norvežan je za 29 stotink prehitel Francoza Clementa Noela, tretji pa je bil Daniel Yule iz Švice (+0,64).

Izjava po tekmi:

Klemen Bergant (mp3): “Tijan je bil danes res blizu drugega teka. Smučal je dobro, mogoče je naredil kakšno napakico preveč, ki mu je vzela tistih 25 stotink, kar mu je zmanjkalo. Letos je naredil velik napredek, tudi v evropskem pokalu dobro tekmuje. Pred njim je sedaj še finale evropskega pokala, za drugo sezono pa se bomo poskušali pripraviti, da bo tudi na tekmi svetovnega pokala naredil dva teka.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K