Martin Čater do novih superveleslalomskih točk

V Wengnu se je s superveleslalomom začel eden najbolj tradicionalnih koncev tedna v karavani moškega svetovnega pokala. Dober nastop je uspel Martinu Čatru, ki je z 21. mestom prišel do drugih superveleslalomskih točk v sezoni.

Martin Čater je zelo spodbudno začel tekmovalni program v Wengnu. Foto: Gepa

V Wengnu tradicionalno ni na sporedu superveleslaloma, a so organizatorji tokrat izpeljali tekmo, ki je v letošnji sezoni že dvakrat odpadla. Domač teren je odlično izkoristil letos najboljši alpski smučar v svetovnem pokalu Marco Odermatt, ki je nastopil s številko sedem in ob prihodu v cilj prevzel vodstvo s skoraj sekundo prednosti. Njegova zmaga je bila najbolj ogrožena, ko je po progi drvel Norvežan Aleksander Aamodt Kilde s številko 11. Kilde je bil od Švicarja hitrejši še na zadnjem vmesnem času, a je bila prednost minimalna. V tehnično zahtevnem zaključku je izgubil nekaj stotink proti Švicarju in zaostal 23 stotink. Tretji je bil Avstrijec Matthias Mayer, ki pa je zaostal že več kot pol sekunde.

Zelo dobro je s svojim nastopom opravil tudi prvi Slovenec Martin Čater, ki je nastopil s številko 41. V zgornjem delu je sicer pustil nekaj časa, nato pa je bil izjemno hiter v srednjem in spodnjem delu. Na žalost se mu je ravno v predzadnjem ovinku prikradla še ena manjša napaka, kjer je izgubil nekaj časa. Vseeno se je ura na cilju ustavila z zaostankom +1,51, kar je zadoščalo za 21. mesto in druge superveleslalomske točke v sezoni. Preostala dva Slovenca na startu Boštjan Kline in Miha Hrobat svoje vožnje žal nista dokončala. Predvsem je biilo škoda odstopa Hrobata. Miha je bil ob svojem prvem poskusu zaostavljen na progi, saj je pred njim v cilju padel eden izmed tekmovalcev. V drugo je Miha smučal odlično, še na zadnjem vmesnem času je imel celo šesti vmesni čas, nato pa je storil napako in žal ostal brez uvrstitve.

Izjavi po tekmi

Martin Čater: “Današnja vožnja je bial solidna. Srednji del mi je res dobro uspel. Probal sem napadati od starta do cilja in tvegati na določenih delih. Nekateri odseki so bili dobro, nekateri solidni. Rezultat ni ravno za vriskati, ni pa slab in od tukaj se da graditi za naprej.”

Janez Slivnik ki v Wengnu skrbi za reprezentanco v hitrih disciplinah, saj je bil glavni trener Grega Koštomaj pozitiven na testu na koronavirus: “Kar se tiče današnjega nastopa na super g-ju lahko dam eno pozitivno oceno. Martin je bil na 3/4 proge zelo dober. Na koncu ena majčkena napaka in 21. mesto. Pristop je bil pravi, tako da kar se tega tiče, je to dobro. Tudi s to številko ni nihče smučal tako dobro, kot je on. Boštjan Kline je napako storil že ob vhodu v Brugli in je bilo tekme za njega konec. Potem pa je bil še Miha Hrobat, ki je bil ob prvem poizkusu zaostavljen, ko je bil na progi že skoraj minuto. Vemo, da je proga v Wengnu zelo dolga in je izgubil veliko moči. Nato je moral s helikopterjem nazaj na start. Njegova druga vožnja je bila vseeno izjemna, na tretjem vmesnem času je imel celo čas za med pet, a je nato žal storil napako in odstopil. Vseeno, edino tak pristop prinese rezultate, saj naše številke v super g-ju niso najboljše. Fantje so se danes lotili tekme tko kot je treba in po našem dogovoru. To je edina diviza in nimamo kej. Treba je iti naprej in tudi jutri in pojutrišnjem čim bolje nastopati.”

V nadaljevanju konca tedna smučarje čakata še dva smuka in v nedeljo še slalom.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K