Maša Likozar Brankovič in Timon Brglez v Nemčiji nepremagljiva

Ob robu tekem poletne velike nagrade je v Oberwiesenthalu potekalo tudi mednarodno tekmovanje Youth Cup, kjer so blesteli naši mladi upi. S po dvema zmagama sta se izkazala Timon Brglez in Maša Likozar Brankovič.

Na prvi tekmi mlajših dečkov je Timon Brglez konkurenco najprej ugnal v krosu na 4 km, po skakalnem delu preizkušnje na HS64 je zaostajal le za Joštom Trtnikom. Slednji je na koncu zasedel 4. mesto, Brglez pa je konkurenco s prvim tekaškim časom premagal za minuto. Jaka Pavec je zasedel 17. mesto, Blaž Albreht pa je končal na 21. mestu. V kokurenci dečkov rojenih med letoma 2006 in 2008 je bil Lovro Percl Seručnik 11., Anže Brecl 13., Urh Matjašič je bil 20., Aljaž Janhar 22., med trideseterico je končal tudi Liam Magdič na 29. mestu. Med mlajšimi dekleti je prvi dan z minuto prednosti, najboljša je bila že po skokih, na 3 km progi s konkurenco opravila Maša Likozar Brankovič, v katagoriji starejših deklet, rojenih med leti 2006 in 2008, je Manca Kobentar z odličnim tekom na 4 km končala na 4. mestu, takoj za njo je bila Tia Malovrh, Brina Sušnik pa je zasedla 10. mesto. 

Dan kasneje je Brglez konkurenco znova za dobro minuto ugnal še na tekaških rolkah, Trtnik je bil tokrat po drugem skakalnem rezultatu na 10. mestu, Pavec je bil 14., Albreht pa je končal na 15. mestu. Janhar je med starejšimi dečki na rolkah zasedel 7. mesto, Brecl je bil 20., Magdič je končal na 23. mestu, Percl Seručnik je bil 27., med trideseterico sta končala še Anže Anžič na 29. in Jošt Luka Pavlič na 30. mestu. Maša Likozar Brankovič je na rolkah kokurentke v kategoriji mlajših deklet zmagala s 15,9 sekundami prednosti pred vsemi. V kategoriji starejših deklet je na rolkah za nove slovenske stopničke poskrbela Malovrh z le 2,8 sekundami zaostanka na 2. mestu za zmagovalko iz Švice Giulio Belz. Kobentar je na 4. mestu za stopničkami zaostala tri sekunde, Sušnik je bila osma.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO