Mastnak in Košir finalista prve tekme v Kanadi

V kanadskem Blue Mountainu je bil danes na sporedu četrti paralelni veleslalom za svetovni pokal v tej sezoni. Medtem ko je Rok Marguč (29. mesto) tekmo končal po kvalifikacijah, pa sta se Žan Košir in Tim Mastnak uvrstila v izločilne dvoboje. Po porazu v osmini finala sta na koncu zabeležila 16. oziroma 14. mesto. Med deskarji je zmagal Avstrijec Benjamin Karl, med deskarkami pa Švicarka Ladina Jenny.

Tim Mastnak je bil najboljši Slovenec na prvem od dveh paralelnih veleslalomov v Kanadi. (Foto: Miha Matavž)

»Zelo težka tekma. Prvo kvalifikacijsko vožnjo sem odpeljal zelo dobro (3. mesto, op.p), v drugi pa sem imel nekaj težav, a je kljub temu zadostovalo za finale (14. mesto, op.p.). V zgornjem delu prvega finalnega dvoboja se je vse odvijalo v skladu z mojim načrtom, v spodnjem pač ne, tako da sem bil malenkost prekratek,« je izkušnjo na progi »Smart Alec« – zakoličil jo je trener kanadske ekipe Hannes Mutschlechner – ocenil danes štirinajsti Tim Mastnak, ki je prepričan, da jutri lahko doseže precej boljši rezultat. Tudi Žan Košir (16. mesto) optimistično pogleduje proti drugi tekmi v Kanadi. »Danes je bilo, kar se mojih voženj tiče, znova toplo-hladno. Ena dobra in ena slaba kvalifikacijska vožnja. V finalu sem izbral napačno linijo, napaki je sledila napaka. Upam, da sem porabil bonus in bom jutri na mestih, ki mi pritičejo,« je bil po tekmi odločen Tržičan. Rok Marguč je po zelo dobri prvi kvalifikacijski vožnji v drugo napravil napako in zasedel končno 29. mesto.

Zmagal je Avstrijec Benjamin Karl pred najboljšim iz kvalifikacij Korejcem Sangho Leejem (v osmini finala je premagal Koširja) in Poljakom Oskarjem Kwiatkowskim. Slednji je bil v malem finalu boljši od Italijana Marca Hoferja (v osmini finala je bil hitrejši od Mastnaka). V ženski konkurenci je prvič v karieri na posamični tekmi (na ekipni je bila najboljša decembra v Winterbergu) slavila Švicarka Ladina Jenny, ki je v velikem finalu premagala Italijanko Lucio Dalmasso. Za tretje mesto sta se pomerili Avstrijki Sabine Schöfmann in Claudia Riegler, uspešnejša je bila prva.

»Podlaga ni kompaktna, ni zdržala. Podobno kot v Bad Gasteinu ali Banskem je bila ena od prog izrazito hitrejša. Seveda to ne more biti izgovor. Tekma se začne v kvalifikacijah in tam si je potrebno izboriti boljše izhodišče. Tega se vsi skupaj dobro zavedamo, prvi cilj za jutrišnjo tekmo je torej jasen,« pa nam je po tekmi iz Kanade sporočil Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih discipln.

Jutri bo v Kanadi še en paralelni veleslalom za svetovni pokal. Kvalifikacije se pričnejo ob 15. uri po našem času, izločilni dovoji pa štiri ure kasneje.

 >>> Rezultati Blue Mountain

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES