Mastnak v osmini finala boljši od Košrija za končno sedmo mesto, v izločilnih bojih tudi Kotnik

V Simonhöheju smo bili v osmini finala ponovno priča slovenskemu dvoboju. Tokrat sta si nasproti stala Tim Mastnak in Žan Košir, boljši pa je bil prvi, ki je na koncu zasedel sedmo mesto. Košir je bil enajsti, Gloria Kotnik pa 15.

Tim Mastnak, Foto: Miha Matavž / FIS

Na paralelnem veleslalomu v Simonhöheju je bila slovenska četverica izjemno uspešna v kvalifikacijah. Najboljše izhodišče si je z osmim izidom priboril Tim MastnakŽan Košir je imel deveti čas prvega dela tekmovanja. Žal je bil le malce prepočasen Rok Marguč, ki je bil 19. V ženski konkurenci se je v izločilne boje s 15. časom prebila Gloria Kotnik.

Usoda je hotela, da se Slovenca zopet pomerita med seboj v osmini finala. Dvoboj pa je dobil Mastnak, ki se je v četrtfinalu pomeril z najboljšim iz kvalifikacij, Italijanom Danieloom Bagozzo. Italijan je bil boljši in je šel nato vse do konca. V finalu je premagal tudi najboljšega deskarja sezone, zmagovalca Rogle, domačina Benjamina Karla. Prišel je do druge zmage v sezoni.  V ženski konkurenci je šlo domačinom še bolje kot pri fantih, saj je Sabine Schoefamann prišla do zmage.

Jutri bo v Simonhöheju še paralelna ekipna tekma, slovenske barve pa bosta branila Tim Mastnak in Gloria Kotnik.

Izjavi po tekmi (mp3):

Žan Košir: “Uspelo mi je premagati urok Simonhöheja. To je bilo edino prizorišče, kjer še nikoli nisem bil v izločilnih bojih. V kvalifikacijah sem prikazal dve solidni vožnji. Nato pa v osmini finala, tekma mož na moža. Bil sem malenkost na slabši progi, ki mi ni omogočala prave moje vožnje direktno na vratca. Na koncu majhna razlika sedmih stotink, a dvoboj je pomenil, da smo Slovenci imeli enega predstavnika v četrtfinalu in to je znak, da smo v dobri formi.”

Tim Mastnak: “Danes lepe vožnje, čeprav je bila podlaga izredno zahtevna. To mi načeloma ne ustreza, a sem danes dobro tekmoval. Na slovenskem dvoboju sva se oba zelo dobro peljala in je bilo lepo za pogledati, majhna razlika. Lepa tekma in sem zadovoljen, ker sem se dobro znašel v težkih razmerah, a žal ni šlo višje od sedmega mesta.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES