Miha Hrobat izkoristil odlične pogoje in je v Kitzbühlu prišel do rezultata kariere

Na najtežji smukaški progi, na legendarnem Streifu, je zablestel Miha Hrobat, ki je z visoko številko 45 prišel do odličnega sedmega mesta. Dobro je smučal tudi Martin Čater.

Miha Hrobat je bil odličen na ključnih delih proge. Foto: Gepa

Prvi smuk v Kitzbühlu je bil poln presenečenj. Za enega je poskrbel tudi izjemni Miha Hrobat, ki je izkoristil nekoliko boljše pogoje, ki so bili na progi po številki 30. Hrobat je nastopil s številko 45 in na zahtevni progi smučal odlično in predvsem dovolj pogumno, da je ogrožal tudi najboljše. Hrobat je morda začel nekoliko previdnejše, nato pa pridobljeni zaostanek v spodnjem delu celo zmanjševal. Ob majhnih razlikah je bil v igri celo za stopničke, na koncu pa se je ob njegovem imenu izpisala številka sedem, kar je vseeno njegov najboljši rezultat v karieri. Za zmagovalcem Vincentom Kriechmayrjem je zaostal zgolj 46 stotink. Za še večje presenečenje od Hrobata je poskrbel Italijan Florian Scheider, ki je s številko 42 bil celo drugi. Na tretjem mestu je bil Niels Hinterman iz Švice, ki je zaostal 31 stotink za Avstrijcem,

Zelo dober nastop je uspel tudi Martinu Čatru, ki je nastopil v prvi trideseterici. S svojim nastopom je bil zadovoljen, saj je za zmagovalcem zaostal le +1,30, kar pa je na koncu pomenilo 24. mesto. Jutri smučarje v Kitzbühlu čaka še en smuk za svetovni pokal.

Izjave po tekmi(mp3):

Miha Hrobat: “Uspela mi je res dobra vožnja, čeprav je res, da je bilo tudi malce sreče z vremenom. Navadno je ravno obratno, saj imamo mi zadaj slabše razmere. Tokrat je bilo ravno obratno in sem vedel, da se da. Prepričal sem se in poskušal napasti. Nekaj napak je bilo, tako da se za jutri da še kaj popravit. Nisem vedel, da bom tako visoko, saj nisem najboljše prišel na cesto in tako nisem vedel, če sem vzel s seboj dovolj hitrosti za srednji del. Ta je bil zelo dober in tudi zadnji del mi je uspel. Za jutri to pomeni, da bo moja glava prazna. Še enkrat se bom pripravil, da se vržem po progi in komaj čakam jutri.”

Martin Čater: “Uspela mi je ena solidna vožnja. Bile so napake, a je pristop bil pravi. Treba bo jutri napake popraviti. Generalno pa sem danes s pristopom zadovoljen in tudi solidno z rezultatom. 

Grega Koštomaj: “Zelo dobra vožnja Mihe, ki je res imel boljše pogoje, a jih je kvalitetno izkoristil. Na zelo pomembnih odsekih je smučal zelo dobro. Sedaj je unovčil to, kar smo že od začetka sezone vedeli, da se zelo dobro smuča. Jaz sem izredno vesel zanj, da je sebi dokazal, da lahko naredi rezultat in bo to spodbuda že za jutrišnji dan in nato za naprej. Ne smem pozabiti niti zelo dobre vožnje Martina, ki je za dane pogoje peljal zelo konkretno in napadalno, kot sem želel. Če povzamem na kratko, sem s tem zelo zadovoljen in komaj čakamo jutri, ko se vse začne znova. Upam, da bodo dobri pogoji, saj je napovedano sneženje.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K