Miha Hrobat na smuku odličen osmi in le 24 stotink od medalje

Miha Hrobat je na moškem smuku v Curchevelu pokazal svojo najboljšo vožnjo in prišel do izvrstnega osmega mesta.

Miha Hrobat je imel veliko razlogov za smeh ob prihodu v cilj. Foto: Gepa

Miha Hrobat je trenutno najhitrejši slovenski alpski smučar, ko pa mu uspe vožnja brez napak, je eden izmed najhitrejših na svetu. To je pokazal na svetovnem prvenstvu, kjer je s številko 28 pokazal izjemno hitro vožnjo. Kljub slabšim nastopom na kombinaciji in superveleslalomu je Hrobat verjel vase in se proge lotil odločno in napadalno. Skozi celotno progo je bil zelo hiter, imel je odlične vmesne čase, na koncu pa je uro ustavil pri 1:48,18, kar je pomenilo sekundo in 13 stotink zaostanka za zmagovalcem. Ob imenu Hrobata se je izpisala številka osem, od tretjega mesta pa ga je ločilo zgolj 24 stotink.  Novo solidno vožnjo je prikazal tudi Nejc Naraločnik, ki je z zaostankom +2,57 imel 31. čas tekmovanja. Za pričakovanji je zaostal Martin Čater na 35. mestu.

 

Smuk večjega presenečenja ni prinesel. Za zlato sta se pomerila najboljša v tej sezoni Marco Odermatt in Aleksander Aamodt Kilde.  Švicar je bil prvič v karieri najhitrejši v kraljevi disciplini, velikega konkurenta pa je ugnal za 48 stotink sekunde. Drobtine na tretjem mestu so pripadle Kanadčanu Cameronu Alexandru, ki je zaostal že 89 stotink in bil zgolj 24 stotink hitrejši od Hrobata.

Izjavi po tekmi (mp3):

 

Miha Hrobat: Še sledi

 

Grega Koštomaj: “Danes lahko govorim le o superlativih za Mihovo smučanje.  Po težavnih nekaj dnevih se je zbral in pokazal to, kar vemo da zna. Tudi sam je verjel vase v štartni hišici in prikazal perfektno vožnjo. Res malo mu je zmanjkalo do kolajne, še manj, zgolj 5 stotink do razglasitve najboljših šestih. Vseeno mu nimamo kaj očitati in mu lahko le čestitam. Martin se ni pretirano izkazal, je pa tudi v zadnjem delu proge ostal brez robnika. Očitno je povozil majhen kamen in na tako ledeni in težki progi se nato ne da smučati. Sem pa zelo solidno zadovoljen tudi z nastopom Nejca, ki je pokazal, da je bila selitev na evropski pokal in dobri rezultati tam, prinesla pozitiven odziv. Če primerjamo njegove zaostanke z začetka sezone in danes, je bil to zelo dober nastop. Po današnjem smuku sem zadovoljen in upam, da se ta trend obdrži do konca sezone in zaključimo z nasmehom“.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K