Miha Hrobat s svojim najboljšim smukom v Kvitfjellu do finala v Saalbachu

V Kvitfjellu je Miha Hrobat zablestel z 11. mestom in si s tem odličnim smukom zagotovil še nastop na finalu svetovnega pokala v kraljevi disciplini. Žal so se točke izmuznile Martinu Čatru, Nejcu Naraločniku in Roku Ažnohu.

Miha Hrobat je zablestel v pravem trenutku. Foto: Agence Zoom

V odličnih razmerah na Norveškem so smučarji zopet uprizorili prave boje. Kot je značilno za Kvitfjell, ki velja za lažjo progo v svetovnem pokalu, so bile razlike izjemno majhne. Odlično pa je svoje delo opravil Miha Hrobat, ki je na zadnjem smuku pred finalom še lovil 25. mesto v skupnem seštevku discipline za še en nastop sredi marca. Z izjemnim spodnjim delom je v cilj s številko 27 prišel na osmem mestu. Na koncu je zasedel 11. mesto in si z zastankom + 0,89 zagotovil finale v Saalbachu.  Žal stotinke niso bile naklonjene Martinu Čatru, ki je za las zgrešil točke na 35. mestu. Njegov zaostanek je bil + 1,45. Nekoliko dlje sta bila od točk oddaljena Nejc Naraločnik (48.) in Rok Ažnoh (59.).

Znova je bilo največ veselja v švicarskem taboru, a tokrat ne po zaslugi Marca Odermatta, ki je bil sedmi. Do zmage je prišel Niels Hintermann, ki mu proga na Norveškem izjemno ustreza. Za osem stotink je prehitel Vincenta Kriechmayrja iz Avstrije in 19 Kanadčana Camerona Alexandra. 

Jutri smučarje čaka še superveleslalom,  slovenske barve pa bosta branila Miha Hrobat in Rok Ažnoh.

Izjavi po tekmi (mp3):

Miha Hrobat: “Danes je bil cilj, da smučam dovolj hitro, da se uvrstim na finale. Vedel sem, da bom moral nastopiti zelo dobro, saj so bili okoli mene fantje, ki so bili zelo hitri že na treningih, a mi je uspelo. Vožnja je bila zelo dobra, bilo je še nekaj napak, ki se kar poznajo, a glede na moje prejšnje nastope tukaj, je bilo zelo dobro. Gre za dokaj lahko in bolj drsalno progo, zato sem vesel, da mi je uspelo tudi tukaj.”

Aleš Gorza: “Čestitke Mihi za zelo dober nastop. Dokazal je, da si zasluži to finale. Med sezono mu je mogoče večkrat malo zmanjkalo. Delal je napake na tistih smukih, ki mu bolj ležijo in ni bilo teh uvrstitev med 15, zato je moral danes na zadnjem smuku sezone to narediti. Uspelo mu je in si je zaslužil svojo prvo uvrstitev v finale v smuku. Martinu je malce zmanjkalo, preveč je izgubil v srednjem delu. Nejc je naredil napako pred ravnino, Rok pa je prvič tu in je imel precej težav skozi celotno progo in bo moral še nekajkrat priti sem, da bo lahko še boljši.”

Uradni Rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K