Miha Šimenc in Eva Urevc v Planici do državnih naslovov

V sončni Planici je danes potekala mini generalka za bližajoče se svetovno prvenstvo v nordijskih disciplinah, državno prvenstvo v sprintu v klasičnem koraku, tako kot bo to tudi na največjem športnem dogodku v Sloveniji. Državna prvaka sta postala Miha Šimenc in Eva Urevc.

Najboljši v članski kategoriji © SloSki

Na 1,4 km progi je bil v kvalifikacijah najhitrejši Vili Črv (ND Rateče Planica) pred Boštjanom Korošcem (SD Bohinj) in Joštom Mulejem (ŠD Gorje), Miha Šimenc (TSK Logatec) je bil četrti. V konkurenci članic je za deset sekund konkurenco že v kvalifikacijah ugnala Eva Urevc (ŠD Gorje), druga je bila mlada Klara Mali (TSK Triglav Kranj), še dodatnih sedem sekund je na tretjem mestu zaostala Anita Klemenčič (TSK Triglav Kranj).

V velikem moškem finalu so tekli Korošec, Šimenc, Mulej in Izidor Karničar (TSK Triglav Kranj). S prednostjo 38 stotink je zmagal Šimenc pred Karničarjem in Korošcem, Mulej je bil četrti, v malem finalu je bil najhitrejši Črv pred Borom Petrovičem (ND Rateče Planica), Miho Ličefom (ŠD Gorje) in Lovrencom Karničarjem (TSK Triglav Kranj).

Eva Urevc © SloSki

V finalu konkurence članic je Urevčeca slavila pred Malijevo in Klemenčičevo, Lucija Medja (TSK Bled) je bila četrta, zmagovalka malega finala, Tia Janežič (TSK JUB Dol pri Ljubljani) peta, sledile so Nika Ljubič (TSK JUB Dol pri Ljubljani), Teja Zadravec (TSK Triglav Kranj) in Tinkara Gros (NŠD Medvode).

V konkurenci mlajših mladincev in mladink sta prvaka na 1,2 km progi postala Nejc Einhauer (TSK Triglav Kranj) in Ula Kuhar (TSK JUB Dol pri Ljubljani).

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK