Miha Šimenc prvič med trideseterico na razdalji

Tridnevni tekmovalni program v francoskem Les Roussesu se je danes končal s preizkušnjama na 20 km s skupinskim štartom v klasičnem koraku. Eva Urevc zaradi slabše pripravljenosti po nedavni bolezni ni štartala, priložnost so dobili Anja Mandeljc, Miha Šimenc in Miha Ličef.

Miha Šimenc © SloSki

Prve so s tekmovanjem opravile tekačice, zmage pa se je znova razveslila Švedinja Ebba Andersson, ki je bila najboljša že v petek na pol krajši razdalji. Tokrat je za 22 sekund ugnala Finko Kerttu Niskanen, že 1:20 pa je zaostala tretjeuvrščena Astrid Oeyre Slind. Anja Mandeljc je tekla v svojem ritmu in je zasedla končno 34. mesto z dobrimi petimi minutami in pol zaostanka za zmagovalko. Najboljši tek na razdalji pa je nato prikazal Miha Šimenc, ki je 20 km preizkušnjo končal na 28. mestu, z zaostankom 1:57 za zmagovalcem Johannesom Hoesflotom Klaebom, za prvo dvajseterico je denimo zaostal manj kot deset sekund. Točke je ujel tudi Miha Ličef na 46. mestu z zaostankom dobrih štirih minut za zmagovalcem.

Izjava po tekmi

Miha Šimenc (MP3): “Tudi sam ne vem trenutno, kako mi je to uspelo. Moram reči, da nisem bil najbolj prepričan sam vase. Ne vem, danes sem tekel in tekel, fantje so odpadali, sam pa sem imel moči in šel naprej. Res, res, res sem zadovoljen s tem rezultatom.”

Svetovni pokal se bo naslednji teden nadaljeval v italijanskem Toblachu, ki bo zadnje prizorišče pred svetovnim prvenstvom v Planici.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK