Miha Šimenc Tour de Ski začel s prvo uvrstitvijo med trideseterico

Na uvodni tekmi 17. Tour de Skija je Miha Šimenc v švicarskem Val Müstairju zasedel 29. mesto, potem ko je kot edini Slovenec nastopil v izločilnih bojih sprinta v prostem koraku.

Miha Šimenc © SloSki

V kvalifikacijah prvega sprinta letošnje tekaške novoletne turneje so žal izpadli Eva Urevc na 44. mestu, Anja Mandeljc je bila 58., Vili Črv je bil 56., Anže Gros je zasedel 72. mesto, prvič pa se je v izločilne boje v novi sezoni prebil Miha Šimenc z 29. mestom.

V prvem četrtfinalu sezone je Miha Šimenc tekel v četrti skupini ob Švicarju Janiku Riebliju, Italijanu Simeonu Mocelliniju, Švedu Johanu Hägstroemu, Kanadčanau Grahmu Ritchieju in Francozu Richardu Jouveju. Šimenc je vseskozi držal stik s skupino, po dveh krogih pa je v cilj pritekel na 6. mestu z zaostankom 3,22 za zmagovalcem Rieblijem, drugi je bil Jouve, Šimenc pa je tako zaključil z nastopi na prvi tekmi Tour de Skija. Na koncu je Šimenc zasedel 29. mesto.

Zmagala sta Norvežan Johannes Hösflot Kläbo in Švicarka Nadine Fähndrich.

Izjava po tekmi

Miha Šimenc (MP3): “Cilj, ki se mogoče sliši lahko, a doseči ga ni najlaži. To je bil osnovni cilj sezone in zdaj sem ga dosegel z nekim solidnim, sproščenim tekom, ki pa še ni moj najboljši. A vsaj kaže v pravo smer, da delam dobro in da sem v obdobju po koroni naredil dober trening. Za tek v četrtfinalu lahko rečem, da nisem najbolj zadovoljen. Enostavno potrebujem še kakšen šprint, dva, tri, da najdem občutek za ta boj. Enostavno izgubiš sekundo, mesto in potem je to nenormalno težko dobiti nazaj, če nisi na nivoju prvih desetih, kar pa za enkrat še nisem. Ta boj moram dobiti nazaj.”

Jutri se bo turneja nadaljevala z zasledovanjem na razdalji.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK