Mitja Kunc novi glavni trener ženske ekipe za tehnične discipline

Na čelu ženske A ekipe za tehnične discipline je prišlo do spremembe na mestu glavnega trenerja. Grego Koštomaja je zamenjal Mitja Kunc, ki bo ekipo že vodil v Curchevelu. Ekipi se na željo Andreje Slokar priključuje tudi Boštjan Božič.

Miha Verdnik in Janez Slivnik, foto: SZS

V ženski tehnični disciplini vodstvo reprezentance ni bilo najbolj zadovoljno s prvimi tekmami sezone. Niso si želeli, da bi šla sezona mimo brez, da bi ukrepali in prišlo je do spremembe na mestu glavnega trenerja. O razlogih za spremembo sta na tiskovni konferenci spregovorila vodja panoge za alpsko smučanje Miha Verdnik in vodja reprezentanc Janez Slivnik.

Miha Verdnik: “Včasih se zgodi tako, da ko sestaviš eno ekipo, traja dlje časa. da vse začne delovati. Znotraj ekipe imamo določen sistem in vedno poskušamo iskati rešitve, da bi čim bolje vplivali na tekmovalce. Na začetku, ko ni vse delovalo najbolje, smo sprva poskušali s spremembo prijema. Janez je kar nekaj časa preživel z ekipo. Takrat je vse dokaj funkcioniralo. Ko so dekleta prišla iz Shuaije, stanje ni bilo takšno, kot smo si želeli. Nato smo trenerje še bolj usmerili v individualno delo, kar je naša prednost, a tudi to ni prineslo želenega zasuka in smo se sedaj odločili, da gremo v menjavo glavnega trenerja.”

Janez Slivnik: “Takšne stvari se ne dogajajo samo v našem športu, pri nas je to dokaj redko. Ampak imamo tudi izkušnje že znotraj naše hiše, ko se je podobno zgodilo pri skakalcih. Vsi vemo, da smo športniki in trenerji 150-200 dni na leto skupaj. Če želiš, da to deluje, mora biti vse v najlepšem redu. Ko se izgubi kemija v ekipi, je iz dneva v dan teži. Glede na moj položaj in da tudi rezultatsko na začetku leta ni bilo vse tako, kot smo si želeli, smo prišli do tega, da je treba reagirati in narediti šok terapijo. Zavedamo se, da je bilo v pripravljalnem obdobju kar nekaj težav s poškodbami, boleznimi in pomanjkanja treninga, ampak tako pač je. Odločili smo se, da Grego Koštomaja na čelu reprezentance zamenjamo z Mitjo Kuncem, ki od danes naprej prevzema to vlogo. Individualno bo zadolžen predvsem za vodenje Ane Bucik. Z njo je  v preteklosti že uspešno deloval in ta prehod zato ne bo tako otežen. Novost v ekipi je tudi Boštjan Božič, ki bo deloval izključno z Andrejo Slokar. Vloga Denisa Šteharnika in Marka Vukičeviča se v ekipi ne spreminja. Sam Grego kot trenerja zelo cenim in sem se za to potezo zelo težko odločil, a včasih se enostavno take stvari zgodijo. Lahko sta skupaj najboljša tekmovalka na svetu in najboljši trener pa skupaj ne moreta delat. Lani so imeli primer v Avstriji, ko je bil tam Livio Magoni. Želim si, da bomo Grega zadržali v našem sistemu. V Sloveniji namreč primanjkuje trenerjev z izkušnjami.”  

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K