Mladi Ažnoh najboljši Slovenec na superveleslalomu

Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju so se smučarji v superveleslalomu potegovali za četrti komplet medalj v Curchevelu in Meribelu. Slovenski smučarji so žal zaostali za najvišjimi mesti, najboljši je bil mladi Rok Ažnoh na 25. mestu.

Rok Ažnoh je prišel do 25. mesta. Foto: Gepa

V Franciji je smučarje pričakal še en sončen dan. Na zahtevni progi pa je to pomenilo veliko prehodov iz sence v sonce, kar je smučarjem oteževalo delo. Tekma je bila izjemno izenačena, kar 12 smučarjev se je nagnetlo znotraj ene sekunde, žal pa med njimi ni bilo slovenskega smučarja. Najboljše iz slovenske četverice se je znašel Rok Ažnoh. Mladinski svetovni prvak v smuku je pokazal svoj velik talent in potrdil, da je smučar prihodnosti. Z lepo vožnjo je zaostal +1,73 in dosegel 25. čas tekmovanja. Znova se je proge odločno in napadalno lotil Miha Hrobat, ki je še enkrat več pokazal, da je lahko zelo hiter, a so se v njegovo vožnjo znova prikradle napake. Vse skupaj se je poznalo na času, +1,93 pa je pomenilo 28. mesto. Nejc Naraločnik je bil 31., Martin Čater pa se je ujel v eno izmed pasti na progi in odstopil.

Prvo veliko presenečenje svetovnega prvenstva je pripravil Kanadčan James Crawford, ki je za pičlo stotinko prehitel Aleksandra Aamodta Kildeja in Kanadi priboril zlato snežinko. Na tretjo stopničko je z zaostankom 26 stotink stopil svetovni prvak v kombinaciji in domači šampion Alexis Pinturault.

Zvočne izjave (mp3):

Miha Hrobat: “Zelo sem razočaran, to je bila zelo slaba vožnja z večjo napako. Sedaj je treba umiriti glavo, sem razočaran sam nad seboj. Jutri imamo verjetno prosti dan nato še en trening smuka in priprava na zadnjo tekmo.”

Rok Ažnoh: “Danes je bil pristop pravi. Z vožnjo sem dosti bolj zadovoljen kot s tisto na kombinaciji. So bili še napake, a je bil že nek približek, kar prikažem na evropskem pokalu al na treningih. Danes lahko dan ocenim s pozitivno oceno.”

Grega Koštomaj: “Izplen tudi danes ni tak, kot smo si ga želeli. Moram pohvaliti Roka Ažnoha. Dober pristop in nekaj minimalnih napak. Pri drugih pa je bil danes viden napredek in želja. Bilo je bolj napadalno, kar smo se pogovarjali, vendar na žalost Miha znova z veliko napako. Sicer bi verjetno lahko bil blizu petnajsterice, kar bi pomembno pripomoglo za točke. Martin z napako, a bolj samozavesten nastop. Nejc pa preveč tipajoče v zadnjem delu. A nasploh pristop boljši in upam, da se bo na smuku vse skupaj seštelo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K