Mlajši člani in članica na individualni tekmi napovedali uspešno prvenstvo

V Soldier Hollowu so z individualno tekmo opravili tudi mlajši člani in članice. Vseh pet slovenskih nastopov se je končalo v najboljši trideseterici, najvišje pa je posegla Živa Klemenčič, ki je bila 10.

Živa Klemenčič je bila kljub štirim zgrešenim strelom v deseterici. Foto: Sloski

Prvi so s svojo tekmo opravili mlajši člani. Izjemno pa so s svojim delom upravili vsi štirje slovenski predstavniki. Najbolj izkušena Alex Cisar in Lovro Planko sta za voljo malce slabšega streljanja tokrat celo zoastala za kolegoma Jašo Zidarjem in Maticom Repnikom. Prvi je 15-kilometrsko preizkušnjo končal Cisar, ki je pridelal tri kazenske minute. V dobrih pogojih se ni najbolje znašel v streljanju leže, saj je v prvem poskusu zgrešil dvakrat, na tretjem strelskem postanku (drugem leže) pa enkrat. Tekmo je zaključil na 28. mestu. Mesto pred njim je končal Planko, ki je bil danes v smučini najhitrejši med vsemi tekmovalci. Žal pa je kar 6 tarč pustil ne zadetih in je prišel do 27. mesta. Izjemen strelski nastop pa sta uprizorila Zidar in Repnik, žal pa sta oba zgrešila zadnji, t. i. biatlonski strel.  Repnik bi bil brez zgrešenega strela celo v igri za kolajne, tako pa je zasedel 12. mesto. Zidar je bil ob malce počasnejšem teku na 25. mestu. Prvak je postal Čeh Jonas Marecek, ki je zgrešil dvakrat.

Za najboljšo slovensko uvrstitev dneva je nato poskrbela edina Slovenka med mlajšimi članicami Živa Klemenčič. Klemenčičeva je bila tudi med najhitrejšimi na progi, žal pa je zgrešila 4 strele (1,1,2,0) in tako višje od 10. mesta ni mogla. Odlične uvrstitve mlajših članov pa nakazujejo, da je slovenska reprezentanca v ZDA pripotovala odlično pripravljena in se lahko nadeja še številnih vrhunskih uvrstitev. Prvakinja pri dekletih je postala Nemka Lisa Maria Spark, ki je zgrešila zgolj enkrat.

 

Uradni rezultati, individualno mlajši člani >>

Uradni rezultati, individualno mlajše članice >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3