MSP: Ažnoh v smuku pometel s konkurenco

Rok Ažnoh je poskrbel za imeniten uvod v mladinsko svetovno prvenstvo v St. Antonu. Mladi, izjemno obetavni. smučar je pometel s konkurenco in osvojil naslov svetovnega prvaka v smuku.

Roku Ažnohu je uspela imenitna vožnja. Foto: Sloski

Rok Ažnoh je v St. Anton pripotoval z odlično popotnico. Spadal je v vlogo favorita, na dan tekme na mladinskem svetovnem prvenstvu pa je bil naravnost izjemen. Od starta do cilja mu je uspela izjemna vožnja. S številko 13 je enostavno drvel po progi in v cilju uro ustavil s časom 55,06, kar je na koncu izkazalo za daleč najboljši čas tekmovanja. Ažnoh je prvega zasledovalca za seboj pustil natanko pol sekunde. Srebro je pripadlo Francozu Albanu Elezi Cannaferina. Tretji je bil Švicar Livio Hiltbrand, ki je za slovenskim šampionom zaostal 82 stotink. Nastopil je še en Slovenec. Nejc Zidarn je dosegel 40. čas tekmovanja med 52. smučarji na startu.

Slovensko veselje v St. Antonu. Foto:Sloski

Zvočni izjavi (mp3):

Rok Ažnoh: “Vožnja je bila zelo dobra. Uspelo mi je popraviti napake iz treninga. Nekako sem uspel z vizualizirati zelo dobro vožnjo in sem jo uspel tudi pokazati. S to zmago lahko jutri še bolj napadem na superveleslalomu. Tudi cela sezona bo še zelo dolga in si lahko obetam še nekaj dobri rezultatov do konca marca”.

Janez Slivnik: “Rokova vožnja je bila danes vrhunska. Bil je zelo osredotočen in praktično brez kakršnekoli napake. Glede na to, da je bil smuk zelo kratek in je prišel s tako prednost v cilj, sem takoj vedel, da bo postal svetovni prvak. Je zelo priden in je delal za vse to. Danes je bil nagrajen in sedaj imamo svetovnega prvaka v smuku. Gre za zelo težko disciplino in težko je konkurirat vsem največjim nacijam. Pokazalo se je, da imamo v Sloveniji dovolj znanja tudi za to disciplino. To je dober motiv za naprej za njega in ostale. Jutri je nov dan in nova disciplina. Tudi tam ima dobre priložnosti. Sedaj bo zanj veliko lažje in gremo naprej”.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K