MSP: Japonke ugnale srebrne Slovenke

Na ekipni tekmi smučark skakalk na mladinskem svetovnem prvenstvu v Kanadi so Slovenke v postavi Ajda Košnjek, Nika Vetrih, Taja Bodlaj in Nika Prevc osvojile srebrno medaljo, boljša je bila le Japonska.

Srebrne skakalke © SloSki

Tekmo je za naše dobro odprla Ajda Košnjek s 85.5 metri in drugim mestom, še boljša je bila nato Nika Vetrih, ki je s 87 metri naše popeljala v vodstvo. Žal je nato slabše skočila Taja Bodlaj, 74 metrov in Japonke so znova skočile pred naše skakalke. Tako je bilo tudi po skoku Nike Prevc, ki je pristala pri 84.5 metrih, Japonke pa so po prvi seriji vodile s prednostjo slabih petih točk.

V finalu je Košnjek skočila odlično, 94.5 metrov in naše so bile tesno za prvim mestom. Vetrih je s 87.5 metri zadržala Slovenijo na drugem mestu, tako kot tudi Bodlaj z 79 metri. Prevc je v finalu skočila odličnih 97.5 metrov, to pa je bila potrditev drugega mesta za Japonkami, ki so bile na koncu boljše za slabih dvajset točk. Bron so osvojile nemške skakalke.

Obe naši skakalni ekipi v Kanadi © SloSki

Izjava po tekmi

Ajda Košnjek (MP3): “S svojimi skoki sem zadovoljna, tako kot tudi z uvrstitvijo. Jutri pa je nov dan in nova tekma in sem z mislimi že tam.”

Uradni rezultati >>

Deli novico