MSP: Japonki ušli Američankama, Slovenki osmi

Z ekipnim sprintom so z nastopi na 47. FIS mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju končale mlade kombinatorke. Zadnje zlate medalje v Planici se veselita Japonki Hazuki Ikeda in Yuzuka Fujiwara, Manca Kobentar in Tia Malovrh sta končali na 8. mestu.

Manca Kobentar, foto: NordicFocus

Zadnji komplet medalj na 47. FIS mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici so kombinatorkam podelili na ekipnem sprintu. Barve Slovenije sta zastopali Manca Kobentar in Tia Malovrh, osmoljenka včerajšnje posamične preizkušnje. Žal tudi danes za našo ekipo ni šlo vse po načrtih, saj je Manca Kobentar padla pri 92 metrih, tudi doskok Tie Malovrh pa ni bil najboljši pri enaki dolžini. Po skakalnem delu preizkušnje je to pomenilo 7. mesto za našo dvojico, 44 sekund za vodilno Nemčijo. 17 sekund sta na drugem mestu zaostajali Japonki, še dve več pa na tretjem Norvežanki.

Vse reprezentance so silovito krenile na progo, Manca Kobentar je ob prvi predaji prednost Nemčije zmanjšala za osem sekund, Tia Malovrh še za dodatni dve, nato pa so se začele delati razlike. V ospredju sta se odcepili Japonki in Američanki, naši dve pa sta v ozadju bili boj z Norvežankama, ki sta na koncu zaostali za Slovenkama. Tia Malovrh je v cilj pritekla na 8. mestu s končnim zaostankom 1:36 minute. Slavili sta Japonki, potem ko je Yuzuka Fujiwara nekaj sto metrov pred ciljem na zadnjem vzponu napadla Američanko Kai McKinnon, ki jo je potem skušala ujeti na ciljni ravnini, a ji ni uspelo. Po srebru Alexe Brabec na posamični preizkušnji je to druga medalja ameriških mladink na svetovnem prvenstvu v zgodovini, Japonki pa sta poskrbeli za prvo ekipno zlato medaljo v zgodovini svoje države. Bron sta osvojili Avstrijki, po skokih zadnji, deveti z 52 sekundami zaostanka, na koncu pa torej tretji s 27,9 sekundami zaostanka. 

Izjava po tekmi

Tia Malovrh: “Obe z Manco sva imeli na skakalnici težavo z doskokom, tako da sva morali na tekaškem delu pokazati več. Je bilo pa danes vseeno nekoliko manj stresno kot včeraj, saj nisva napadali z najvišjih mest.”

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO