MSP: Mešana ekipa v Zakopanah skočila do srebrnega odličja

V Zakopanah je Slovenija v postavi Taja Bodlaj, Marcel Stržinar, Nika Prevc in Maksim Bartolj osvojila naslov mladinskih svetovnih podprvakov!

Srebrna ekipa © SloSki

Zadnji dan letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva v Zakopanah je bila na sporedu mešana ekipna tekma. Glavna trenerja naših reprezentanc, Matjaž Triplat, trener mladincev in Stanko Baloh, trener mladink, sta v ekipo postavila Marcela Stržinarja, Maksima Bartolja, Tajo Bodlaj in Niko Prevc. V zahtevnih in spremenljivih razmerah na srednji skakalnici v Zakopanah je podprvakinja Bodlajeva začela odlično, s 104 metri je Slovenijo popeljala le 4 desetinke za Norveško, za katero je Nora Midtsundstad podrsala pri rekordu naprave, 106 metrih. Stržinarju se nato skok ni posrečil s 83.5 metri, naši pa so padli na tretje mesto.

Svetovna prvakinja Prevčeva je s 95 metri naše nato več kot obdržala na prvih treh mestih, drugo mesto po prvi seriji pa je s 97 metri potrdil Bartolj. Več kot 40 točk so na vrhu imeli naskoka Avstrijci, tretja Francija je za Slovenijo zaostajala dobrih dvajset točk.

V finalni seriji je Bodlajeva skočila 101 meter, kar je naše ohranilo na drugem mestu, tako kot tudi dosežek Stržinarja, ki je skočil 89 metrov. Prevčeva je predzadnji kamenček v mozaik srebrne medalje položila z 99.5 metri, naslov mladinskih svetovnih podprvakov pa je s 93.5 metri potrdil Bartolj. Slovenija je skupno zbrala 819,0 točk, pričakovano je zmagala Avstrija z 884,4 točkami, do brona so v finalni seriji skočili Norvežani s 772,0 točkami.

Zmagovalni oder © SloSki

Izjave po tekmi

Taja Bodlaj (MP3): “Zelo sem zadovoljna z mojimi rezultati. To je bilo moje prvo mladinsko svetovno prvenstvo in si sploh nisem predstavljala, da bom naredila tako dobre rezultate. Vesela sem tudi za danes, ko smo se z ekipo dobro odrezali in smo pokazali, da znamo stopiti skupaj.”

Maksim Bartolj (MP3): “Zelo sem zadovoljen z današnjo tekmo. Izpolnil sem enega glavnih ciljev letošnje sezone – medalja na mladinskem svetovnem prvenstvu. Danes sicer nisem odskakal perfektno, a bilo je dovolj za medaljo in to kaže, kako močno ekipo imamo Slovenci. Moram pa povedati, da bi si to težko predstavljal pred mesecem dni, ko sem bil poškodovan, zato sem te medalje še toliko bolj vesel.”

Stane Baloh (MP3): “Zaključili smo s svetovnim prvenstvom v Zakopanah. Moram reči, da kaj takega nisem pričakoval, punce so na vsaki tekmi posegle po kolajni. Imamo dve zlati, imamo dve srebrni, tako da dekletom kapo dol! Rad bi se zahvalil tudi strokovnemu vodstvu, kot ekipa smo delovali enkratno in želel bi si, da bi bila morda jutri na sporedu še kakšna tekma.”

Čez dve leti za mladinske naslove pod Poncami

Na letošnjem prvenstvu so naši mladi upi osvojili štiri medalje, dve zlati in dve srebrni, osrednji junakinji pa sta Nika Prevc in Taja Bodlaj s po tremi osvojenimi medaljami. Prihodnje leto bo mladinsko svetovno prvenstvo gostil olimpijski Whistler, čez dve leti pa naša Planica.

Slovenska delegacija v Zakopanah © SloSki

Uradni rezultati >>

Deli novico