MSP: Mladi upi v Whistlerju osvojili bronasto medaljo

Taj Ekart, Rok Masle, Gorazd Završnik in Maksim Bartolj so na mladinskem svetovnem prvenstvu v kanadskem Whistlerju osvojili bronasto medaljo!

Bronasta ekipa v Whistlerju © SloSki

Za Slovenijo je začel Taj Ekart, ki je s 93.5 metri naše popeljal na četrto mesto. Odličen je bil nato Rok Masle s 102.5 metri, slabši skok pa je nato naredil Gorazd Završnik z 88.5 metri, naše pa je na četrtem mestu po prvi seriji utrdil Maksim Bartolj s 96.5 metri. 

Ekart je v finalu skočil še bolje, 96.5 metrov, odličen je bil še enkrat Masle s 102 metroma, Završnik je popravil dosežek z 91 metri, Bartolj pa je pristal pri 96 metrih. To je bilo dovolj za končno 3. mesto po napetem obračunu s Finsko, ki je zaostala pet točk za našimi upi. Zmagali so Avstrijci pred Poljaki.

Izjavi po tekmi

Rok Masle (MP3): “Z današnjo tekmo sem zelo zadovoljen. Kot ekipa smo poskakali zelo dobro. Še posebej sem zadovoljen s svojimi skoki, glede na to, da mi predvčerajšnjim na posamični tekmi ni šlo najbolje, zdaj pa sem se našel. Zelo se veselim jutrišnje mešane ekipne tekme.”

Maksim Bartolj (MP3): “Zelo sem vesel, kako se je iztekla današnja ekipna tekma in da smo osvojili lepo tretje mesto. Opravil sem dva optimalna skoka. Sam sem čutil še posebno odgovornost, ker sem skakal v četrti skupini najboljših tekmovalcev. Zelo vesel sem, kako sem uspel funkcionirati in sem ugotovil, da mi bo to še koristilo naprej v karieri.”

Uradni rezultati >>

Deli novico