MSP: Nemca do drugega zlata v Planici, Slovenca enajsta

S tretjo osvojeno medaljo, drugo zlato, je Nemec Tristan Sommerfeldt v Planici postal najuspešnejši udeleženec 47. FIS mladinskega svetovnega prvenstva v nordijski kombinaciji, z dvema zlatima odličjema se po današnjem slavju domov vrača tudi njegov rojak Richard Stenzel. Urban Zajec in Lovro Percl Seručnik sta na ekipnem sprintu, s katerim je padel zastor nad kombinatorskim dogajanjem v Planici, zasedla 11. mesto.

Urban Zajec, foto: Borut Živulović/BOBO

Z ekipnim sprintom mladincev se je v Planici končalo 47. FIS mladinsko svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v nordijski kombinaciji. V deževnem vremenu so tekmovalci najprej opravili še zadnji skok na srednji napravi v Planici, najboljši položaj pa sta si zagotovila Nemca Tristan Sommerfeldt in Richard Stenzel s 100 in 96 metri, kar jima je prineslo 11 sekund prednosti pred Avstrijcema Jonasom Fischbacherjem ter Paulom Walcherjem, ki sta skočila 96 in 97 metrov. Tretja sta bila Norvežana Joergen Berget Storsveen s 95.5 metri in Jens Dahlseide Kvamme s 94.5 metri, njun zaostanek je znašal 17 sekund, enako kot od Japoncev Atshusija Narite in Kyotara Yamazakija na četrtem mestu. Zaostanek domače dvojice, Urban Zajec ter Lovro Percl Seručnik, ki sta skočila 90 oz. 88.5 metrov je na 10. mestu znašal 53 sekund za vodilnima Nemcema.

Na 2 x 7,5 km progi sta Nemca večino časa tekla z Avstrijcema, v zadnji predaji pa je prednost naredil Sommerfeldt, ki se je s tem okitil še z drugo zlato, skupno pa tretjo medaljo v Planici, Stenzel pa je obogatil zlato medaljo z mešane ekipne tekme. Avstrijca sta v cilj prišla pet sekund kasneje, Walcher je posamičnemu zlatu tako dodal še ekipno srebro. Bron danes Norvežanoma, Kvamme je odbil napad Narite na ciljni črti. Tako Berget kot Kvamme se veselita druge medalje pod Poncami, oba sta od prej že imela bronasto odličje, a vsak v drugi disciplini.

Zajec in Percl Seručnik sta prvenstvo sklenila z 11. mestom, dobre štiri minute za zmagovalno ekipo.

Izjava po tekmi

Igor Jelen, glavni trener: “Z današnjo tekmo smo zelo zadovoljni, saj imamo mlado ekipo. Presenetil je Lovro, ki je odlično odšprintal. Skoraj celotna ekipa ima pred seboj še nekaj svetovnih prvenstev, tako da je pred nami svetla prihodnost. Domače prvenstvo je bilo odlično organizirano, mlada in perspektivna ekipa je tukaj predvsem nabirala izkušnje. S prvenstvom kot celoto smo zadovoljni, imeli pa smo nekaj športne smole. Teja je bila ena izmed glavnih favoritinj, nato pa je zbolela in namesto na tekmo, odšla domov. Tia je bila zaradi štartne nervoze žal diskvalificirana in izgubili smo medaljo.”

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO