MSP: Slovenski kvartet skakalk poskrbel za drugo zlato medaljo v Planici

Na ekipni tekmi smučarskih skakalk na 47. mladinskem svetovnem prvenstvu v nordijskem smučanju v Planici so slovenske skakalke, Ajda Košnjek, Jerica Jesenko, Taja Bodlaj in Tina Erzar pričakovano in zelo zanesljivo osvojil naslov ekipnih prvakinj. Srebro za Japonke, bron za Nemke.

Zlata slovenska ekipa, foto: Borut Živulović/BOBO

Slovenske skakalke so zanesljivo vodile že po prvi seriji, Ajda Košnjek je skočila 88 metrov, Jerica Jesenko 91.5, Taja Bodlaj kar 95 metrov, Tina Erzar pa 94 metrov. V močnem deževju v Planici so Slovenke v prvi seriji imele 445,0 točk, drugouvrščene Nemke 393,4, tretjeuvrščene Japonke pa 385,3 točk.

V finalni seriji je Košnjek pristala pri 88.5 metrih, Jesenko pri 90.5 metrih, Bodlaj je kljub dolgemu čakanju zaradi grdega padca Nemke Megi Lou Schmidt, ki si je po pristanku poškodovala koleno, skočila znova odlično, 98 metrov, s skokom dneva, 100.5 metrov pa je zanesljivo slovensko zmago potrdila zdaj že dvakrat zlata v Planici, Tina Erzar. Slovenke so že s skokom manj zasedale tretje mesto, na koncu pa so prepričljivo slavile z 906,5 točkami pred Japonkami, ki so zbrale 791,9 točk, bronaste Nemke pa torej z enim padcem 786,1 točk. Po letih 2013, 2018 in 2022 je to četrti ekipni naslov za mlade slovenske skakalke.

Zlata slovenska ekipa, foto: Borut Živulović/BOBO

Izjave po tekmi

Taja Bodlaj (MP3): “Občutki so fenomenalni, z ekipo je res lepo stati na najvišji stopnički. Res smo pričakovali, a po navadi, ko pričakuješ, gre lahko kaj narobe. A vsem štirim so nam uspeli dobri skoki in res smo ponosni, da nam je to uspelo.”

Tina Erzar (MP3): “Ni bilo težko ostati miren. Vedela sem, da so punce sposobne tega, da bodo one naredile tisto razliko. Morala sem le sproščeno skočiti. To mi je uspelo v drugem skoku, v prvem niti ne. Pritiska ni bilo veliko, ker sem vedela, da so punce v bistvu že vse naredile.”

Sten Baloh, glavni trener (MP3): “Tekme je konec. Punce so zmagale z veliko prednostjo. Vsi smo vedeli, tudi drugi trenerji, da smo zelo močni, a jaz vedno počakam zadnjo tekmovalko. Potem mi pade kamen dol in takrat se lahko veselim. Kapo dol puncam, priklonil sem se jim pa tako ali tako že.”

Deli novico