MSP/U23: Izidor Karničar med finalisti sprinta

Na Norveškem se je s sprinterskimi preizkušnjami končalo letošnje mladinsko svetovno prvenstvo in svetovno prvenstvo do 23 let. Najboljši na sprinterskih preizkušnjah je bil od Slovencev Izidor Karničar.

Izidor Karničar © JWSC 2022

Norveška Lygna je po tekmah na razdalji gostila tudi sprinterske preizkušnje. V konkurenci mladink je bila najboljša Slovenka Klara Mali na 46. mestu, Tia Janežič je zasedla 48. mesto, Lucija Medja pa je končala na 58. mestu, prvakinja je postala Norvežanka Maria Hartz Melling. V konkurenci mladincev je bil zelo dober Izidor Karničar, ki je tekel tudi v izločilnih bojih, po izpadu v četrtfinalu pa je tekmo končal na 18. mestu. Preostali trije naši so končali v kvalifikacijah. Jošt Mulej je zasedel 55. mesto, Anže Gros je bil dve mesti za njim, Atila Peček pa je zasedel 63. mesto. Prvak je postal domačin Johannes Loennestad Flaaten.

V konkurenci mlajših članic do 23 let je bila Anja Mandeljc 48., svetovna prvakinja pa je postala Švedinja Moa Hansson. Najboljši Slovenec v kategoriji do 23 let je bil Vili Črv na 41. mestu, Boštjan Korošec je končal tri mesta za njim. Svetovni prvak je postal Valerio Grond iz Švice.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK