MSP/U23: Na razdalji najboljši Hana Mazi Jamnik in Anja Mandeljc

Mladinsko svetovno prvenstvo in svetovno prvenstvo do 23 let potekata v norveški Lygni. Mladi upi teka na smučeh so opravili s preizkušnjami na razdaljah.

Hana Mazi Jamnik © JWSC 2022

Prvi dan prvenstva je prinesel odločitvi na razdalji s skupinskim startom v prostem koraku. Mladinska svetovna prvakinja na 15 km je postala Nemka Helen Hoffmann, Hana Mazi Jamnik je z zaostankom dobrih treh minut in pol zasedla 34. mesto. Mladinski svetovni prvak na 30 km je postal Rus Aleksander Ivšin, Anže Gros je končal na 51. mestu.

Drugi dan so se za naslove pomerile štafete do 23 let. Na 4 x 3,3 km razdalji v ženski konkurenci so zmagale Norvežanke, Slovenija v postavi Klara Mali, Tia Janežič, Lucija Medja in Hana Mazi Jamnik je zasedla 14. mesto. V moški konkurenci na 4 x 5 km je zmagala Rusija, Slovenija v postavi Jošt Mulej, Atila Peček, Anže Gros in Izidor Karničar je zasedla 16. mesto.

V kategoriji mlajših članic do 23 let je na 10 km v klasičnem koraku zmagala Švicarka Anja Weber, Anja Mandeljc je zasedla 24. mesto z zaostankom 2:10,9 minut. Na 15 km razdalji v moški konkurenci je slavil Finec Arsi Ruuskanen, Boštjan Korošec je z dobrimi tremi minutami zaostanka končal na 43. mestu.

Danes sta bili na sporedu še zadnji preizkušnji na razdalji. Na 5 km v klasičnem koraku je med mladinkami zmagala Darija Neprjajeva iz Rusije, Hana Mazi Jamnik je zasedla 24. mesto z zaostankom ene minute, Klara Mali je zaostala še dodatnih 41 sekund na 46. mestu, manj kot dve minuti je zaostala Lucija Medja na 56. mestu, tik za njo je bila Tia Janežič na 57. mestu. Na 10 km razdalji je v konkurenci mladincev slavil Rus Savelij Korostelejev, Jošt Mulej je končal na 54. mestu, Atila Peček je bil 63., Izidor Karničar je zasedel 74. mesto, Nejc Štern pa je končal na 78. mestu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-TEK
Zavarovalnica-Triglav-TEK
NLB-TEK
Telekom_K
Geoplin-TEK
multiessence
Avtohisa-Kranj-slogan-TEK
Intersport-TEK
Defendyl-TEK
Tosidos-TEK
PKP-TEK