Na drugi tekmi v Banskem v finalu Žan Košir

Potem ko se na včerajšnjem paralelnem slalomu za svetovni pokal v Bolgariji slovenski deskarji niso uspeli prebiti v izločilne boje, je danes to uspelo Žanu Koširju, ki je zasedel 15. mesto. Blizu najboljši šestnajsterici sta bila tudi Rok Marguč (19. mesto) in Tim Mastnak (22. mesto). V ženski konkurenci je, tako kot včeraj, zmagala Švicarka Julie Zogg, v moški pa Italijan Maurizio Bormolini.

Žan Košir se je na drugi tekmi v Banskem uvrstil v osmino finala. (Foto: Miha Matavž)

»Jutri ciljam na finale,« nam je po včerajšnjem 18. mestu odločno napovedal Žan Košir in prav tako odločno je tudi začel današnji dan. V prvi kvalifikacijski vožnji je nastopil na rdeči progi in zasedel tretje mesto. V drugo je bil nekoliko počasnejši (26.mesto), a se je vseeno zanesljivo uvrstil v izločilne boje. V osmini finala se mu proti odlično razpoloženemu Avstrijcu Arvidu Aunerju ni izšlo, tako da je bil »lov« na najboljšo slovensko uvrstitev v Banskem (8. mesto Roka Marguča iz leta 2018) končan. Košir je tekmo končal na 15. mestu, kar je njegova najboljša posamična slalomska uvrstitev v tej sezoni. »Lepa tekma, predvsem zaradi izjemnega vzdušja na tribunah. Sam sem seveda lahko zelo zadovoljen s prvo kvalifikacijsko vožnjo, z naslednjimi ne. Sem pa kljub vsemu dosegel najboljšo slalomsko uvrstitev v tej sezoni. Cilj za naslednje tekme je jasen: korak naprej in naskok na višja mesta,« nam je po tekmi povedal tudi danes najvišje uvrščeni Slovenec.

Štiri mesta za Koširjem, na 19. mestu je pristal Rok Marguč. »Še ena uvrstitev tako zelo blizu finala. Kaj naj rečem? Že čez nekaj dni imam dve novi priložnosti,« po kvalifikacijah nad izgubljeno priložnostjo ni bil navdušen Marguč, enako pa velja tudi za Tima Mastnaka (22. mesto). »Na žalost napaka in padec v drugi kvalifikacijski vožnji. Postavitve na katerih smo vozili v Banskem mi povzročajo kar nekaj težav. Iz vsega skupaj bom skušal »izvleči« kar največ. V tem hipu pa že razmišljam o naslednjih tekmah, ki nas v četrtek in petek čakata v Kanadi. Upam, da bomo tam prej lahko opravili tudi vsaj en kakovosten trening,« pa že o naslednjih izziv razmišlja Mastnak.

»Danes je bilo bistveno bolj toplo kot včeraj, kar se je seveda poznalo na progi. Modra je bila precej slabša. Žan je na prav tej zapravil odlično izhodišče za finale. Rok, začel je na slabši modri, je bil nato na rdeči zelo blizu, Tim pa je tako kot včeraj večjo napako naredil v drugi vožnji, tik pred ciljem,« pa nam je na poti v Sofijo povedal strokovni vodja paralelnih disciplin, Jure Hafner. Slovenska ekipa z bolgarske prestolnice jutri leti v Kanado, kjer bosta v četrtek in petek v Blue Mountainu na sporedu zadnja paralelna veleslaloma za svetovni pokal pred svetovnim prvenstvom.

Pa najboljši na drugi tekmi v Banskem? V moški konkurenci je zmagal Italijan Maurizio Bormolini pred Avstrijcem Arvidom Aunerjem in Nemcem Stefanom Baumeistrom, v ženski pa Švicarka Julie Zogg pred Avstrijko Danielo Ulbing in rojakinjo Patrizio Kummer.   

>>> Rezultati Bansko

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES