Na južno poloblo tudi reprezentanca v hitrih disciplinah

Ženska in moška reprezentanca v tehničnih disciplinah že uspešno trenira v Argentini. V ponedeljek se na južno poloblo, v Čile, odpravlja tudi moška reprezentanca v hitrih disciplinah, ki ima za seboj uspešno pripravljalno obdobje. V Čilu bodo preživeli skoraj cel mesec.

V Čilu bodo pod očesom Grega Koštomaja trenirali Nejc Naraločnik, Martin Čater in Miha Hrobat

Grega Koštomaj, glavni trener (mp3): Po lanski sezoni sezoni smo imeli maj, juni, julij in nekaj začetnih dni avgusta rezerviranih za kondicijske treninge. Ob koncu julija so fantje opravili tudi testiranje, ki je pokazalo, da so dobro pripravljeni. Boštjan Kline je v vmesnem času opravil z vsemi operacijami in zaenkrat kaže solidno. Počasi že obremenjuje nogo in vse skupaj že izgleda nekoliko boljše, kot nekaj mesecev nazaj. 7. avgusta smo prvič odšli na sneg, v Sas Fee, kjer smo imeli kar srečo s pogoji. Dva dni smo smučali na prosto in potem štiri dni veleslaloma in en dan superveleslaloma. Fantje so v tem času imeli priložnost testiranja nove opreme, predvsem smučarskih čevljev, ki so si jih pripravili preko poletja. V ponedeljek potujemo v Čile, kjer bomo skoraj mesec dni, nekaj dni manj. V prvem delu, ki je namenjen bolj tehničnime delu, bomo v El Coloradu. Nato se bomo 4. septembra preselili v La Parvo kjer bomo 14 dni. Tam bomo poskušali realizirati čim več treninga hitrih disciplin. Zaenkrat so razmere tam dobre, je kar nekaj snega. Tja odhajamo optimistični in upamo, da bomo realizirali naše plane. Sploh zato, ker je v Evropi zaradi vročega in suhega poletja na ledenikih zelo slabo stanje.”

Miha Hrobat (mp3): V začetku maja smo začeli delati na kondiciji. Več ali manj smo pozornost namenjali temu, vmes pa sem šel z družino tudi za en teden na morje. Sedaj smo bili v Švici v Sas Feeju en teden, kjer smo se predvsem posvečali veleslalomu. En dan smo na noge dali tudi hitre smuči, da smo se privadili na hitrost. S tem bomo nadaljevali v Čilu, kjer moram najprej potestirati nekaj opreme. Nekaj vezi in plošč. Drugače pa si želim čim bolje pripraviti na zimskem snegu za zimo, saj ne vemo, kaj bo potem v Evropi tudi meseca oktobra.”

Martin Čater (mp3): “Poletje je potekalo po nekem klasičnem programu. 5. maja smo pričeli s kondicijskimi pripravami, ki so potekale vse do sedaj. Imel sem nekaj različnih kondicjskih treningov, bil sem tudi na skakalnici v Velenju. Sedaj smo en teden že smučali, da smo se privadili na sneg. V Čilu bomo v prvem tednu trenirali predvsem tehnične discipline, nato pridejo tudi hitre. Tam bi rad predvsem dobro testiral opremo, saj imam različne smučarske čevlje in smuči. Upam, da bodo razmere čim bolj zimske in mi bo uspelo dobro testirati. Imam sicer ene nastavitve, ki se jih držim, a imam v planu testirati tudi nekaj novega. V La Parvi morda startam tudi na kakšni tekmi.

Nejc Naraločnik (mp3): Zaključuje se kondicijsko pripravljalno obdobje. Sam sem s treningom pričel 2. maja. Tako da se je že nabralo nekaj treningov do danes, opravili smo tudi testiranje. Sedaj se že veselimo odhoda v Čile, kjer so vedno dobri pogoji za treniranje. Tam se da narediti ogromno. Sam bom najbolj pozoren, da čim preje osvojim dobre občutke, ki sem jih imel že lani. Potem pa bom poskušal čim hitreje napredovati, tam bomo imeli tudi nekaj tekem FIS tekmovanj. Vedno prav pride kakšen dober rezultat za še dodaten zagonj za novo sezono. Nato se vrnemo v Evropo, kjer bomo opravili še nekaj treningov in nato že sledijo prve tekme svetovnega pokala in nato malce kasneje tudi evropskega pokala”.

Naraločniku, Hrobatu in Čatru se bo na treningu v Čilu pridružil tudi mladi Rok Ažnoh.

Rok Ažnoh (mp3): Moje priprave na novo sezono so se začele 5. maja. Na kondicijskih treningih pri Mitu Bračiču smo skupaj trenirali jaz, Žan Kranjec in Miha Hrobat. Neprekinjeno sem treniral do ohdoda na sneg, vmse pa sem nekaj časa namenil tudi študiju. 24. julija smo žle odšli na sneg v Sas Fee, kjer smo trenirali nekaj slaloma in veleslaloma. Na drugem kempu v avgustu pa smo dodali še superveleslalom. Ker razmere v Sas Feeju trenutno niso najboljše, še nisem testiral novih smuči in mi to ostane za Čile. Tam bom poskušal nekaj voženj narediti tudi s smučmi od Mihe in Nejca, saj smo na isti znamki in si želim testirati tudi to. Drugače pa si želim nabrati čim več hitrih kilometrov v smuk položaju, tudi na veleslalomu pa si želim izboljšati tehniku. Želim si le ostati zdrav in da mi ne bo zmanjkalo moči”.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K