Na kompaktni tekmi v Oberstdorfu točke vsem slovenskim predstavnikom

Na tekmi kompaktnega formata v Oberstdorfu ob enotni pripravi smuči vsem tekmovalcem in tekmovalkam so točke osvojili vsi slovenski predstavniki. V konkurenci kombinatork je bila od dvojice Silva Verbič – Teja Pavec boljša starejša, v konkurenci kombinatorcev pa je bil tokrat Vid Vrhovnik pred Gašperjem Breclom.

Vid Vrhovnik, foto: NordicFocus

Druga preizkušnja na srednji skakalnici v Oberstdorfu je ponudila kompaktni format tekmovanja, kjer so zaostanki za tek znani že v naprej, odvisni so le od uvrstitve po skokih. V konkurenci kombinatork je bila v najboljšem položaju znova Norvežanka Mari Leinan Lund s 97.5 metri pred rojakinjama Gydo Westvold Hansen, ki je skočila 99 metrov z dveh zaletnih mest višje, imela pa je 6 sekund zaostanka ter Ido Mario Hagen s 96 metri in 12 sekundami zaostanka. Teja Pavec je z 92.5 metri imela 13. rezultat, kar pomeni 44 sekund zaostanka, Silva Verbič pa s 85 metri 20. rezultat kar je pomenilo točno minuto zaostanka.

Na 5 km progi je Hagen odtekla do druge letošnje zmage, na koncu je slavila s prednostjo 22,8 sekund pred Westvold Hansnovo in 40,9 pred Mari Leinan Lund. Verbič je tokrat ugnala Pavčevo, zasedli sta 23. in 25. mesto z zaostankom dobrih treh minut.

Na tekmi kombinatorcev je Jarl Magnus Riiber s 112.5 metri postavil nov rekord skakalnice, šest sekund je na drugem mestu zaostajal Avstrijec Johannes Lamparter s 107 metri, tretji je bil Thomas Rettenegger s 108 metri. Gašper Brecl je s 93.5 metri na 31. mestu imel 1:20 minute zaostanka, oboleli Vid Vrhovnik pa na 45. mestu z 90.5 metri še deset sekund zaostanka več.

Preizkušnjo na 7,5 km progi je v svoj prid znova odločil Riiber, ki je v zadnjih metrih ugnal Stefana Retteneggerja, tretji je bil domačin Manuel Faisst. Vrhovnik je napredoval na 33. mesto z zaostankom 1:22 minute, Brecl pa je zaostal 1:56 na končnem 38. mestu.

Čez dva tedna se bo kombinatorska karavana za točke znova pomerila v nemškem Schonachu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO