Na Krvavcu prvi medijski dan projekta Šolar na smuči – alpsko smučanje

Organizatorji projekta Šolar na smuči – Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije in Policija smo uspešno začeli drugi teden projekta Šolar na smuči. Tokrat smo se zbrali na Krvavcu, kjer so se četrtošolci spoznavali z alpskim smučanjem.
 

Prejšnji teden smo uspešno izvedli akcijo Šolar na Smuči – smučarski tek, danes pa smo znova v izjemno lepem vremenu dobro začeli tudi s projektom Šolar na smuči – alpsko smučanje. Na Krvavcu se je zbralo lepo število četrtošolcev, ki jih je pozdravil ambasador projekta Jure Košir. V okviru dogajanja bomo tudi v tem projektu v naslednjih dneh priredili nove medijske dneve. Vljudno vabljeni tudi na preostale dogodke:

 16. 2. 2022 ob 11. uri: Gače,
 17. 2. 2022 ob 11. uri: Rogla (alpsko smučanje in tek na smučeh),
18. 2. 2022 ob 11. uri: Mariborsko Pohorje. 

Zaradi slabe vremenske napovedi in odpovedi osnovne šole jutrišnji dogodek na Cerknem žal odpade. 

Tudi letos je glavni namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju pa želimo izpostaviti tudi dejstvo, da je šport oziroma gibanje na prostem v teh epidemioloških razmerah varno in tudi priporočljivo, saj krepi imunski sistem. Vsekakor pa je tudi ob takih aktivnostih nujno upoštevanje pogoja PCT in drugih splošno veljavnih preventivnih ukrepov.

Deli novico