Na Ljubnem vse pripravljeno za najboljše skakalke sveta

Ljubno bo to soboto in nedeljo, 27. in 28. januarja,  gostilo tekme svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Na novem poletu proti skupni prihodnosti bomo z zvestimi navijači, prostovoljci in ostalimi podporniki bodrili najboljše skakalke sveta, naše rekorderke.

Ljubno ob Savinji, foto: SloSki

Vse je pripravljeno

Smučarske skakalne se bodo v petek najprej pomenile v kvalifikacijah, v soboto in nedeljo pa bodo nastopile na posamični tekmi za svetovni pokal. Skakalnica je pred tekmovalnim vikendom odlično pripravljena. “Prvo vprašanje, ki sem ga poslušal celo jesen in pozimi je, ali tekma bo? Vedno sem odgovarjal, da tekma bo! Kljub vsem težavam, ki smo jih imeli. Sneg je za enkrat prekril rane. Skakalnico smo pripravili do te mere, da še nikoli ni bila tako dobra kot je zdaj,” je povedal predsednik OK Ljubno Rajko Pintar.

Jože Mermal, predsednik častnega odbora OK Ljubno je povedal, da letos pričakujejo rekorden obisk, zahvalil pa se je tudi delavcem: “Zahvala vse, na čelu s predsednikom OK Rajkom Pintarjem, prostovoljcem in res čisto vsem! Ljubno bo prava pravljica, pomagala je tudi narava, zato se boste tudi dekleta tam res dobro počutila. Uživali bomo v lepih skokih, v to sem prepričan.”

Na Ljubnem 12 Slovenk

Na Ljubnem bomo lahko spremljali kar 12 slovenskih deklet. Ekipi svetovnega pokala se bo pridružilo tudi sedem mladink, ki bodo nastopile v nacionalnem paketu. Trenutno vodilna v seštevku svetovnega pokala Nika Prevc je pred domačo tekmo povedala: “Veselim se domače tekme. Imam že nekaj prošenj za vstopnice s strani mojih najbližjih. Po vrnitvi z Japonske sem naredila nekaj korakov sem in tja, potem pa sem šla spat.”

Skupno bo nastopilo 50 tekmovalk, ki prihajajo iz 13 različnih držav. Videli bomo kar nekaj znanih skakalnih imen. Med njimi bodo najuspešnejša skakalka vseh časov Japonka Sara Takanaši, aktualna svetovna prvakinja na veliki napravi Kanadčanka Alexandria Loutitt, zmagovalka skupnega seštevka v sezoni 2020/21 Nika Križnar in številne druge.

Humanitarna nota

Po neopisljivimi posledicami vremenskih ujm, ki so avgusta prizadele tudi Ljubno ob Savinji, bo letošnji FIS Svetovni pokal za ženske v smučarskih skokih tudi dobrodelno obarvan.

V sodelovanju z Rdečim križem Slovenija smo pristopili k dobrodelni akciji s ciljem zbiranja finančnih sredstev za pomoč prebivalstvu Zgornje Savinjske doline.

Vabljeni, da z SMS sporočilom LJUBNO5 ali LJUBNO10 na 1919 prispevate tudi vi in skupaj z nami zrete v skupno prihodnost.

Športni program

SOBOTA, 27. 1. 2024
09.00 Odprtje blagajne
10.00 Odprtje prireditvenega šotora in prizorišča
10.15 Poskusna serija
11.05 Slovesna otvoritev
11.30 Prva serija
Finalna serija


NEDELJA, 28. 1. 2024
08.30 Odprtje blagajne
09.00 Odprtje prireditvenega šotora in prizorišča
09.30 Kvalifikacije
10.35 Slovesna otvoritev
11.00 Prva serija
Finalna serija

Obvestilo obiskovalcem

Priporočamo vam, da se na pot odpravite dovolj zgodaj ter ste ob prihodu strpni in upoštevate signalizacijo oseb, ki bodo usmerjale promet. Na voljo bodo brezplačna parkirna mesta, nato se do prizorišča odpravite peš. Pot kratka in nezahtevna, traja največ 15 minut. Za ranljive skupine bo na voljo brezplačen krožni prevoz.

Obiskovalci imajo na prireditvenem prostoru možnost obiska ogrevanega šotora, kjer jih čaka pestra kulinarična ponudba. Poskrbljeno bo tudi za najmlajše. Čakajo jih animacije, snežne vragolije, napihljiv grad, Mini Planica in brezplačen šmorn.

Nakup vstopnic

Vstopnice se prodajajo na več kot 1.500 pooblaščenih prodajnih mestih v sistemu Eventim po Sloveniji (Petrol, Pošta Slovenije, Trafike Delo, Big Bang, Kompas, Mercator …). Nakup vstopnic je mogoč tudi na vhodu na prizorišče.

Otroci do 14. leta starosti imajo prost vstop.

Deli novico