Na Pokljuki po svetovnem pokalu še IBU pokal

Pokljuka je pripravljena, da gosti najboljše biatlonce sveta. Štiri dnevni program se bo začel v četrtek z ženskim sprintom. Skupno bo na Pokljuki nastopilo 282 tekmovalcev iz 31 držav, od tega deset Slovencev. Za voljo odličnih razmer je Pokljuka s strani Mednarodne biatlonske zveze pridobila tudi organizacijo IBU pokala, ki bi sicer moral prihodnji teden biti v Nemčiji.

Pokljuka je znana kot odlična gostiteljica tekem najvišjega ranga, zato je pri IBU-ju na zelo dobrem glasu. Foto: Gepa

Skok v novo leto se bo za slovenske biatlonce in ljubitelje tega športa začel sanjsko. Prve tekme svetovnega pokala so na sporedu na domači Pokljuki. Jakov Fak, Miha Dovžan, Rok Tršan, Alex Cisar, Lovro Planko, Toni Vidmar, Anamarija Lampič, Polona Klemenčič, Živa Klemenčič in Kaja Zorč so odločeni, da odlično sezono nadgradijo še z izjemnimi nastopi doma. Tekmovalce na Pokljuki čakata sprintreska in zasledovalna tekma, v nedeljo pa bosta na sporedu še mešana štafeta in posamična mešana štafeta.

Še pred začetkom svetovnega pokala so organizatorji tekem na Pokljuki dobili novo priznanje s strani Mednarodne biatlonske zveze. Ta jim je za voljo odličnih razmer namenila organizacijo tekem IBU pokala prihodnji teden, saj v Nemčiji razmere ne omogočajo izvedbe tekmovanja.

Zvočna izjava (mp3):

Tim Farčnik, generalni sekretar OO Pokljuka: “Izjemno me veseli, da bomo po tekmah svetovnega pokala lahko na Pokljuki prihodnji teden pozdravili tudi tekmovalce v IBU pokalu. Torej tekmovalni rang nižje od svetovnega pokala. Tekmovanje je bilo v Nemčiji zaradi slabih razmer odpovedano, razmere na Pokljuki pa omogočajo odlično organizacijo tekmovanj. Gre za izjemno pomembno tekmovanje, naj spomnim, to je tekmovanje, kjer je Anamarija Lampič dosegla svoje prve biatlonske stopničke. Na Pokljuki se tako zelo veselimo novih izjemno kakovostnih tekem, dobrodošlih tudi za slovenske tekmovalce.  Veseli tudi prispevek Organizacijskega odbora Pokljuka, ki ga daje Mednarodni biatlonski zvezi in iskazuje svoje trdno partnerstvo, da takrat ko razmere drugo ne omogočajo tekmovanj, smo mi tu vedno na voljo za prevzem organizacije tekmovanj.”

 

Spored tekmovanja, svetovni pokal Pokljuka >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3